facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Ledig – hvad så?

Ledig- hvad så

Er du netop blevet ledig, og skal du til at have en hverdag op at køre som jobsøgende? Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvordan du skal gribe det an, og hvad det faktisk kræver at være ledig.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvad du skal være opmærksom på, når du er jobsøgende.

Ledig – hvad gør jeg først?

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af, hvordan du skal gribe beskæftigelsessystemet an, hvis du lige er blevet ledig.

Først og fremmest er der selvfølgelig en række ting, du skal huske, f.eks. at tilmelde dig som ledig på Jobnet, at oprette dit CV samt at melde dig ledig i din a-kasse.

Er du i tvivl om, om du har husket det hele? Så kan du altid kontakte din a-kasse og få hjælp og vejledning til det praktiske. Du kan også holde dig opdateret på reglerne på Star.dk.

I denne artikel vil vi ikke gå i dybden med det praktiske, men i stedet fokusere på, hvordan du kommer videre herfra.

Stop op: Hvad brænder du for?

Når du har styr på det praktiske, kan du gå i gang med det, det hele handler om. Nemlig at lande dit næste job. Det at være ledig er ofte en rutsjebanetur, men det er også en mulighed for at stoppe op og overveje, hvad det egentlig er, du brænder for.

For hvem siger, at du nødvendigvis skal ud i det samme job, som du kommer fra?

Stop op og overvej nøje, hvad der motiverer dig i dit arbejde, hvilke opgaver du engagerer dig mest i, og hvilke du gerne vil undvære i dit næste job.

Brug tiden på at overveje, hvad det egentlig er, du brænder for.

Gør opmærksom på dig selv

Noget af det allervigtigste som ledig er, at du gør opmærksom på, at du netop er ledig.

Mange kan desværre have tendens til at holde igen med de store armbevægelser og synes, at det er en hård og uoverskuelig proces, som de ikke vil inddrage for mange i.

Og det er virkelig ærgerligt. For du skal netop udnytte, at du har et netværk, og at du i dag har utallige muligheder for at gøre dig synlig for kommende arbejdsgivere.

Inddrag dit netværk og gør opmærksom på, at du er jobsøgende. Lad dem hjælpe dig og gør det tydeligt, hvad du søger og drømmer om.

Hvem ved? Måske har du en mulighed lige ved hånden – men det kræver, at du åbner op.

Jobsøgningsaktiviteter

Jobsøgning er i dag langt mindre firkantet, end det var en engang. Det kan omfatte mange forskellige indsatser og områder, og du kan deltage i forskellige aktiviteter, der kan hjælpe dig frem mod drømmejobbet.

Du kan selvfølgelig deltage i alle de gratis aktiviteter, som udbydes gennem din a-kasse, jobcenter m.m. Det kan for eksempel være hjælp til CV eller til at skrive ansøgninger.

Men derudover findes der også et hav af workshops, webinarer og netværksgrupper for jobsøgende, som du kan deltage i. Det kan f.eks. være netværk som Powerjobsøgere, Getahead og Senior Erhverv. Det kan også være kaffemøder med bekendte, grupper på LinkedIn eller noget helt tredje.

Du er bestemt ikke alene. Der er mange andre i samme situation, og I kan derfor trække på hinandens erfaringer og give sparring og feedback.

Opret en profil på LinkedIn

På LinkedIn kan du skabe og forme en digital identitet, der kan styrke din jobsøgning.

I løbet af de seneste år har LinkedIn udviklet sig til meget mere end en online CV-database. LinkedIn er i stigende grad blevet en platform for personlig branding. Det er her, der er mulighed for at gøre sig særligt synlig, både ift. netværk og fremtidige arbejdsgivere.

Google dig selv

Google er i Danmark den søgemaskine, vi bruger flittigst. I en jobsøgningssituation er det derfor altid en god idé at Google dig selv – det gør dine kommende arbejdsgivere også.

Når du Googler dig selv, vil du kunne se både billeder og forskellige sider, hvor potentielle arbejdsgivere kan finde informationer om dig. Du kan med andre ord få indblik i din online identitet og de oplysninger, der er tilgængelige om dig online.

Du vil også kunne klikke dig ind på dine sociale profiler for at undersøge, om de er præsentable og private.

Planlæg din tid og skab struktur

Det lyder måske banalt, men noget af det vigtigste som ledig er faktisk at planlægge sin tid og få struktur på hverdagen.

Du kan ikke søge jobs 24 timer i døgnet, så bliver det simpelthen for tungt. Derfor skal du prøve at få struktur på din hverdag, der også giver tid og luft til de ting, der giver dig energi.

At være ledig er et arbejde i sig selv, og derfor har du også brug for pauser, fritid og at lade op. Det kan f.eks. være en god idé at lave et skema, hvor du sætter din jobsøgning i system, så du kan holde fri med god samvittighed – ligesom alle andre.

Vil du have ny viden og nye kompetencer?

Hvis du er ledig, har du mulighed for at søge om at få betalt en 6 ugers uddannelse igennem dit jobcenter eller din a-kasse.

Vil du gerne vide mere? Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål! Du kan kontakte os her!

Du kan også se vores spændende 6 ugers jobrettede uddannelser her!

Vi tilbyder Digital markedsføring, E-handel, Sociale medier og Kommunikation i praksis. Alle i samarbjede med Københavns erhvervsakademi og Aarhus erhvervsakademi.

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS