facebook1pximg
kursusfabrikken logo
Kontakt

Præsentationsteknik kursus - 2 dage

Lær at præsentere og formidle på sikker og overbevisende måde

Vil du lære at bruge dit kropssprog til din fordel, når du præsenterer? Vil du slippe af med din nervøsitet og lære, hvordan du bliver en overbevisende taler? I så fald er et kursus i præsentationsteknik lige, hvad du har brug for.

Det er vigtigt, at du er bevidst om, at det ikke kun er din stemme, der formidler, når du holder en præsentation. Kroppen taler nemlig også. Hvis du vil holde levende og overbevisende præsentationer, er det afgørende, at du ved, hvordan du kan udnytte dit kropssprog, og hvordan du strukturerer indholdet, så du fastholder opmærksomheden fra dit publikum.

I dag foregår præsentationer både fysisk og online, og du vil på kurset få input til, hvordan du håndterer begge situationer. Evt. også hvis det skal foregå på samme tid.
Du vil desuden få vejledning i, hvad du skal tænke over ift. brug af AV-udstyr og f.eks. PowerPoint til at understøtte din præsentation - uden at du føler dig låst i din fremlæggelse.
Kurset består af et mix mellem teori, dialog og praktiske øvelser. Du får derfor personlige inputs til, hvordan du kan forbedre dine præsentationer samt konkrete værktøjer til præsentationsteknik, som du kan inddrage i dit arbejde - lige nu og her.

Kort sagt: Præsentationsteknik, der virker i praksis!

Det får du med dit præsentationsteknik kursus

 • Klar og professionel kommunikation, når du præsenterer
 • Viden om, hvordan du bedst strukturerer indholdet i din præsentation
 • Bevidsthed om dit eget kropssprog og gode råd
 • Værktøjer til at fange og fastholde dine modtagere
 • Konkrete eksempler på, hvordan du kan brænde igennem og blive en overbevisende taler
 • Nyttige værktøjer til online præsentationer
 • Gode råd til at arbejde med din nervøsitet, så du bliver tryg ved at holde præsentationer

Hvis du gerne vil blive endnu skarpere til at lave professionelle præsentationer kan vi anbefale vores dagskursus i PowerPoint.

præsentationsteknik

Det får du med

Maks. 5 deltagere pr. hold
Ekspertundervisere
Praksisnær undervisning
Inkl. 3 måneders e-mail support
Tilfredshedsgaranti

Få en snak med underviseren

Har du spørgsmål til kurset? Book en tid i kalenderen, og bliv ringet op af underviseren, når det passer dig.

Bliv ringet op

Der er mange fordele ved at vælge Kursusfabrikken

5 deltagere

Små hold - maks. 5 deltagere

Det sikrer god tid til dig og dine spørgsmål. Din underviser kontakter dig inden kurset for at kunne inkludere dine særlige ønsker og behov.

kontakt med underviseren som via dialog finder dine behov

Praksisnær undervisning

Du får ”hands on”-erfaring med programmer og værktøjer på kurset, som giver dig optimal læring og forståelse.

skræddersyet kursus v. 3 deltagere

Skal din kollega med?

Vi giver 20% i kollegarabat, og tilbyder alternativt et lukket skræddersyet hold, hvis I er 3 eller flere kolleger.

Datoer for kursus i Præsentationsteknik

DatoStedKursus
29.-30. marts 2023AarhusPræsentationsteknik
17.-18. april 2023KøbenhavnPræsentationsteknik
Tilmeld kursus

Praktisk info

 • Undervisningen foregår fra kl. 9.00-15.30
 • Gratis parkering
 • Fuld forplejning på kurset
 • Vi stiller computer og programmer til rådighed
 • Underviseren kontakter dig inden kurset
 • Kursusmateriale er inkluderet
 • Kræver intet forudgående kendskab

Pris: 6.995 kr. ekskl. moms pr. person

På kurset i præsentationsteknik vil du lære om…

Kropssprog og signaler

Vi kommunikerer ikke kun med ord, men også med vores kropssprog og tonefald. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, hvilke nonverbale signaler du sender, når du holder præsentationer. På kurset vil vi arbejde med kropssprog og signaler, og hvordan du kan bruge det til at styrke dine præsentationer.

Hvad er god kommunikation?

Man kan ikke ikke-kommunikere. Alt, hvad vi foretager os, sender signaler til omverdenen, og kommunikation er grundlag for en hver formidling og forståelse. Du vil lære at blive opmærksom på din egen kommunikation, samt hvordan du planlægger kommunikationen, så du kommunikerer klart og tydeligt.

Brænd igennem

I løbet af dit kursus vil du få konkrete eksempler på, hvordan du kan brænde igennem og blive en overbevisende taler. Du lærer, hvordan du via kropssprog og mimik kan fange og fastholde dine modtagere. Efter kurset kan du danne en god og troværdig taler, der overbeviser både kollegaer og ledere.

Online præsentationer

Online møder er vokset eksplosivt de seneste år. Selvom mange af værktøjerne fra den fysiske kommunikation fortsat kan anvendes i dag, er der visse udfordringer online. Kurset giver du en række konkrete værktøjer, til at komme igennem med dit budskab og fastholde modtagernes opmærksomhed.

Værktøjer og redskaber

Vi klæder dig på, til at holde gode præsentationer. Du vil blive præsenteret for en række værktøjer og arbejdsredskaber, som kan hjælpe med din præsentationsteknik. Du får yderligere inputs til, hvordan du anvender f.eks. PowerPoint, Flipover m.v., til at understøtte din præsentation - uden at styre dig.

Mulighed for et lukket hold

Er I 3 eller flere fra samme virksomhed? Vi laver med glæde et lukket hold, så du og kollegaerne i fællesskab kan fokusere på ny læring. Dato, tid og sted for afholdelse, kan tilpasses efter jeres interesser. Kontakt os uforpligtende og hør nærmere om et skræddersyet kursus.

Underviserne fra præsentationsteknik

Ole Kursusfabrikkens Microsoft master

Ole

Ekspert i Office og præsentationsteknik

Ole har over 20 års erfaring med undervisning og konsulentopgaver indenfor Microsoft Office. Udover den praktiske erfaring, er han også MOS certificeret og certificeret Technical Trainer. Ole har fokus på at effektivisere brugen af Microsoft Office, og skabe en merværdi for vores kursister.

Hanne

Hanne

Specialist i Office og præsentationsteknik

Hanne er underviser og online marketing konsulent hos Kursusfabrikken. Hanne har i flere år arbejdet med online marketing og e-handel, og har bl.a. erfaring med Ads, Analytics, SEO, sociale medier og e-mail markedsføring. Hun brænder for at lave effektiv markedsføring og lære fra sig.

Se alle vores undervisere

+6.000 tilfredse kursister har anvendt Kursusfabrikken

Danfoss logoTV2 logoNordea logoFolketinget logoTDC logoSkat LogoFSC logodsb logoLomax logoPhilipson WineDanfoss logoDanfoss logo

Tilmeld dig dit kursus i præsentationsteknik

OBS! Din tilmelding er først gældende, når du får vist siden “Mange tak for din tilmelding”.

Derfor skal du vælge Kursusfabrikken

Tilfredshedsgaranti
Underviseren kontakter dig inden kurset
Udgangspunkt i dine behov og ønsker
Små hold - maks. 5 deltagere
3 måneders e-mail support inkluderet
Ring, chat eller skriv

Er du i tvivl om noget?
Ring, chat eller skriv til os

Vi er til stede på chat, tlf. 61 66 76 28 eller e-mail info@kursusfabrikken.dk, hvis du har spørgsmål.

Supplerende kursusinfo om Præsentationsteknik

Ekstra viden til dig, som har spørgsmål til vores kursus, undervisningsformen eller indholdet.

Forstå dit kropssprog som kommunikationsmedie – i teori og praksis

Det er måske de færreste, der til dagligt og på arbejdspladsen bruger tid og energi på at reflektere over deres kropslige ageren og bevægelser. Vi bevæger os oftest helt pr. automatik uden at tænke over det. Men i kommunikationspraksis kan der være store fordele ved rent faktisk at gøre sig nogle tanker om, hvordan man bruger kroppen i kommunikative situationer. Ikke mindst i forbindelse med præsentationer, hvor kroppen fortæller lige så meget som det talte ord.

På dette præsentationsteknik kursus lærer du din krop og bevægelsesapparatet bedre at kende. Du bliver i stand til at forstå dit fysiske kropssprog som et medie for kommunikation, så du kan udnytte din mimik, gestik og positur optimalt til at understøtte dine verbale budskaber. Du lærer at kontrollere og afkode kroppens signaler, så du ved, hvad der er formålstjenligt at gøre i bestemte situationer – og hvad der ikke er.

Kurset veksler mellem teoretisk forståelse af præsentationsteknik på den ene side og konkret afprøvning af teknikkerne i praksis på den anden side. På den måde er du sikker på at få læringen helt ind under huden – og bogstaveligt talt ud i kroppen.

Lær at disponere og formidle dit indhold skarpt

Det kan ofte være en udfordring at skulle begrænse sig, når man skal udforme præsentationer. Det er vanskeligt at vurdere, hvad man skal have med, og det er endnu svære at finde frem til, hvad der skal skæres fra.

På præsentationsteknik kurset lærer du at skære ind til benet og disponere dit indhold, så det giver bedst mening og det bedste resultat. Vi stiller skarpt på begrænsningens kunst, så du bliver stærkere til at foretage fornuftige til- og fravalg i dit indhold. Samtidig får du indblik i præsentationsteknikker, der kan sikre en rød tråd og klar fortælling i dit indhold fra start til slut. På den måde lærer du både at udarbejde veldisponerede præsentationer, og du undgår risikoen for, at eventuelt rodet indhold kommer til at forstyrre formidlingen og forståelsen.

Bliv fortrolig med online og fysiske præsentationer

En ting er at formidle indhold til modtagere, man fysisk befinder sig i samme lokale med. Noget andet er at skulle præsentere stoffet til personer, man udelukkende er i kontakt med online. Digitale møder, konferencer, præsentationer o.lign. er efterhånden hverdag på fleste arbejdspladser. Derfor bliver du på dette præsentationsteknik kursus bekendt med både den fysiske og online praksis.

Du lærer, hvilke logikker og præmisser der gør sig gældende, når du skal kommunikere ansigt til ansigt og virtuelt. Og lige så vigtigt får du en forståelse for de afgørende forskelle, så du er bevidst om, at du ikke bare kan agere på samme måde i hhv. fysiske og digitale kontekster, men derimod skal tilpasse din kommunikation.

Få erfaring med professionelle præsentationsværktøjer

Foruden en grundig rundtur i teorien bag præsentationsteknikkerne klæder kurset dig også på med en lang række brugbare og konkrete præsentationsværktøjer. Det drejer sig ikke kun om værktøjer til at styre krop og stemmeføring i forbindelse med præsentationer. Det drejer sig i høj grad også om konkrete tekniske hjælpemidler i form af fx programmer, der kan understøtte og optimere formidlingen.

Du bliver introduceret til programmerne og lærer at bruge dem i praksis, når du skal præsentere indhold. Samtidig bliver du bevidst om hjælpemidlernes begrænsninger, og hvad du skal være opmærksom på ved brugen – fx ift. ikke at blive for fastlåst.

Kort sagt: Du lærer at udnytte praktiske præsentationsværktøjer til din egen fordel.

Hvad har du lært efter kurset?

Efter dette præsentationsteknik kursus forstår du principperne bag det at kunne præsentere indhold på en overbevisende, indlevende og effektfuld måde – både med stemme og krop. Du er i stand til at arbejde med skarp budskabsformidling og har indblik i, hvordan du skal prioritere og strukturere dit indhold, så det giver mening og kan afkodes tydeligt.

Du er blevet meget klogere på de væsentligste do’s and don’ts inden for præsentationsteknikkens univers, og du er blevet tryggere i rollen som formidler. Vi åbner op for værktøjskassen, så du efterfølgende selv kan gøre brug af hjælpsomme præsentationsredskaber til at styrke din formidling – i såvel online som fysiske sammenhænge. Derudover er du i stand til at kunne skelne mellem, hvad der karakteriserer hhv. online og fysiske præsentationsteknikker, samt hvilke fordele og begrænsninger de to områder afspejler.

Samlet set har du fået styrket dine kompetencer som formidler, så du fremover vil kunne udarbejde og eksekvere professionelle præsentationer med ro i maven og stor overbevisning.

Hvem deltager på Præsentationsteknik kursus?

Kurset henvender sig til dig, der gerne vil blive skarpere til at præsentere og formidle budskaber, og som ønsker at kunne tøjle nervøsiteten i professionelle kommunikationssituationer. Kurset tilgodeser både behovet for træning i fysiske og online præsentationer, og øvelserne giver dig rig mulighed for at blive mere komfortabel med din krop og sikker i din stemmeføring, når du skal præsentere indhold for andre. Sidst men ikke mindst er kurset for dig, der søger helt konkrete og håndterbare råd og værktøjer til bedre præsentationsteknik, som du efterfølgende kan implementere direkte i din hverdag.

Har du konkret brug for hjælp til at udforme effektfulde og professionelle præsentationer, vil du med fordel kunne deltage på vores kursus i PowerPoint Grundlæggende kursus eller PowerPoint Udvidet.

Tilmeld kursus
ATP lukkede hold
Få en snak med underviseren

Har du spørgsmål til kurset? Book en tid i kalenderen, og bliv ringet op af underviseren, når det passer dig.

Bliv ringet op
Kursusfabrikken ApS