facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt

Sociale Medier

6 ugers uddannelse i sociale medier og content marketing

Bliv Social Media Manager

Gør dig klar til at sætte kursen mod et job, hvor du skaber masser af værdi for en virksomhed på de sociale medier (SoMe).

Spids din virtuelle pen og gør dig klar til at skabe indhold, der begejstrer, og annoncer der sælger. Du lærer alt lige fra at lægge en solid strategi til at planlægge og producere indhold i form af tekst, billeder, video og kampagner. Du får desuden indblik i de nyeste trends og tendenser, herunder brugen af ChatGPT som sparringspartner i dit SoMe-arbejde. Kort sagt: Du lærer alt, der er værd at vide om professionel brug af sociale medier – og efter forløbet er du helt klar til at stå for kommunikation og annoncering på de sociale medier.

Opstartsdatoer

Aarhus: 19. august - 27. september
ONLINE: 19. august - 27. september

Næste opstart: 9. september

Tilmeld dig nu

Tilmeldingen er helt uforpligtende

Forløbet udbydes i samarbejde med
Erhvervsakademi Aarhus 

KEA LOGOEAAA logo

Bliv klar til nye udfordringer på 6 uger

Har du spørgsmål? Ring på telefon 61 66 75 68

Modtag et uforpligtende opkald

Imponér din kommende chef med dine nye kompetencer

Stå stærkere

Rigtig mange virksomheder efterspørger medarbejdere, der er stærke på de sociale medier. Når du har taget uddannelsen til Social Media Manager, opnår du den eftertragtede kombination af teoretisk viden og praktisk erfaring.

Annoncér som en professionel

Du behøver ikke at have annonceret før for at lære at lave annoncer, der gør læsere til kunder. På forløbet bliver du fortrolig med at opsætte, optimere og effektmåle annoncer på Facebook, Instagram og LinkedIn.

Kommunikér strategisk

Du lærer at arbejde med sociale medier på et strategisk plan, hvor der er fokus på, at kommunikationen understøtter virksomhedens brand og overordnede strategi.

Vil du deltage online?

Du har mulighed for at tage dette 6-ugers forløb online. Her følger du undervisningen hjemmefra og deltager i alt fra gruppearbejde til praktiske øvelser – bare online.
Godt at vide:
 • Forud for kurset får du adgang til videomateriale, cases og relevante studiebøger
 • Undervisningen foregår i et online møderum i Microsoft Teams, som du modtager et link til
 • Du deltager online fra kl. 9:00-14:00 på de dage, der er undervisning (2-3 dage ugentligt)
 • Undervisningen vil veksle mellem oplæg, øvelser og gruppearbejde i digitale møderum.

Vores erfarne og engagerede undervisere står klar til at guide dig gennem både undervisningen og de øvelser, som du skal løse enten selvstændigt eller sammen med din gruppe. Gennem din mikrofon eller chat har du hele dagen igennem mulighed for at stille spørgsmål til din underviser. På den måde oplever du at have din underviser tæt på, selvom du ikke er fysisk til stede i undervisningslokalet.

Har du spørgsmål til uddannelsen i Sociale medier eller til at deltage online? Vi sidder klar til at hjælpe. Kontakt os på tlf. 61 66 75 68 eller info@kursusfabrikken.dk

online deltagelse

"Fedt at se og mærke, hvor meget underviseren brænder for emnet. Det smitter af på os kursister."

Mere end 100 anmeldelser

five stars review

Flemming 

Deltager på Sociale medier 6 uger

five stars review

"Jeg kan kun anbefale Kursusfabrikkens 6- ugers forløb i Sociale Medier! Et kursus i markedsføring på de sociale platforme hvor teori, praktiske øvelser og opgaver går op i en højre enhed. Tak for et super kursus, Peter."

Birgitte

Deltager på Sociale medier 6 uger

five stars review

"Søger I viden om SoMe og undervisning i, hvordan SoMe aktiviteter kan bruges og bliver brugt til markedsføring på de sociale platforme, kan I trygt benytte Kursusfabrikken. Her får I en værktøjskasse kombineret med, teori, praktiske øvelser og opgaver, som kan tages i brug med det samme. Med en engageret og kompetent underviser fyldt med godt humør og evnen til at formidle bliver I godt klædt på til at arbejde med SoMe aktiviteter. "

Charlotte

Deltager på Sociale medier 6 uger

five stars review

"Jeg har fået rigtig meget med mig, som jeg kan bruge i praksis. Underviserne er både engagerede, har stor faglig viden og er gode til at give denne viden videre. Kurset har åbnet nye jobmuligheder, og har givet mig faglig viden og kompetencer til at lægge strategier og handlingsplaner for sociale medier, og udføre disse i praksis"

Dit udbytte af undervisningen

Denne 6-ugers uddannelse er et komplet kursusforløb, som giver dig de helt rigtige kompetencer til at arbejde professionelt med strategi, indholdsproduktion, annoncering på sociale medier og meget mere.

Klar til Sociale medier

Lær om Facebooks algoritme, at bruge hashtags professionelt på Instagram og at udnytte LinkedIns muligheder. Lær også de nyeste trends at kende på de førende sociale medier.

Influencer marketing

Få opdateret viden om influencer marketing og overvejelser om strategi, valg af influencere m.m. 

Målgruppeanalyse

Opnå et udvidet kendskab til at arbejde med målgruppeanalyse, kundetyper og personaer. Du lærer om tone-of-voice og brugertilpasset kommunikation.

Community Management

Lær at arbejde med community management, dialog og relationer. Du får indsigt i, hvordan du engagerer andre og får flere likes og følgere.

Produktion af indhold

Du får konkrete værktøjer til at lave en effektiv indholdsstrategi. Du får praktisk erfaring med at udarbejde gode opslag, som visuelt og tekstuelt brænder igennem.

Video på sociale medier

Få tips og tricks til at lave gode videoer. Du får praktisk erfaring med at optage og redigere video, så du selv kan arbejde med videoproduktion til sociale medier.

Bliv skarp på Facebook, Instagram og LinkedIn

Du lærer om funktioner og værktøjer på de førende sociale medier. Denne viden kan du let kopiere til andre sociale medier.

Uundværlige værktøjer

Du bliver præsenteret for en række vigtige værktøjer til sociale medier, fx redaktionel kalender, Facebook Business Suite, community management tools m.m.

Annoncering på sociale medier

Lær at lave målrettede kampagner. Du får indblik i kampagneformer, segmentering og retargeting og kan arbejde professionelt med annoncering på sociale medier.

Effektmåling og evaluering

Du prøver Google Analytics og lærer, hvordan du udvælger KPI’er, analyserer, afrapporterer og måler effekten af dit arbejde, så du kan synliggøre resultaterne.

Få styr på juraen

Få overblik over relevant jura og gældende lovgivning om influencer marketing, sponsoreret indhold, konkurrencer på sociale medier m.m.

ChatGPT og meget mere..

Du får kendskab til de nyeste SoMe-trends og -tendenser - bl.a. brugen af ChatGPT som effektiv sparringspartner. Samlet klædes du på til at drifte og udvikle en virksomheds aktiviteter på sociale medier.

Skarpe spørgsmål fra andre …

Læs svarene på de spørgsmål, vi har fået flest gange om uddannelsen.
Klik på knappen nedenfor for at se flere spørgsmål og svar.

Jeg har ikke et forudgående kendskab til sociale medier
Det betyder ikke noget. Alle kan deltage, og du behøver ikke at have arbejdet med sociale medier før.

Hvor mange dage om ugen er der undervisning?
Der er 2-3 undervisningsdage i ugen (09:00-14:00). Resten af tiden er selvstudie.

Hvordan foregår eksamen?
Eksamen består af en skriftlig opgave på ca. 1 side, som herefter skal forsvares mundtligt.

Hvilke dage er der undervisning?
Skriv eller ring til os, hvis du vil have tilsendt en lektionsplan med datoer for undervisningen. Så sender vi den fluks til dig.

Bonusmateriale inkluderet!

Alt dette får du med som en del af forløbet, så du er godt klædt på til at finde et job inden for sociale medier.

Undervisningsmaterialer udviklet af Facebook

Vi stiller undervisningsmaterialer til rådighed, som er udviklet af Facebook, så du kan tilegne dig den nyeste, opdaterede viden inden for SoMe.

Få styr på din LinkedIn profil

Vi guider dig til at få dine kompetencer på LinkedIn, så dine nye færdigheder er tydelige for en potentiel arbejdsgiver.

Videomateriale

Du får adgang til en række videoer om sociale medier, som understøtter undervisningen og de øvelser, du laver i løbet af kurset.

Testsider på sociale medier

Du får mulighed for at oprette egne testsider på Facebook og LinkedIn, hvor du kan arbejde i praksis med opslag, publicering og annoncering m.m.

Kursusmateriale og modeller

Du vil få praktisk erfaring med en lang række modeller og teorier som en del af kursusmaterialet, som du vil få fri adgang til - og kan anvende i dit fremtidige arbejde.  

Personlig support efter kurset

Mulighed for 3 timers gratis support til dine efterfølgende arbejdsopgaver – indenfor det første halve år.

Professionelle undervisere med passion!

Vores undervisere er alle passionerede for at gøre dig til ekspert i dit nye arbejdsområde. De har flere års erfaring og bidrager med god energi og højt humør til forløbet.

Julie Arlgade

Julie Arlgade
Digital rådgiver og SoMe ekspert

"Kæmpe ros til og respekt for Julie Arlgade, som var underviser på SOME-uddannelsen."

"Tak til Julie for god undervisning. Hun var både sød, dygtig til at formidle og inspirerende"

Mia underviser

Mia Bagge Jespersen
Content og SoMe specialist

"Mia er en super sød og kompetent underviser med stor viden på området!"

"Hun ved, hvad hun skal formidle, men samtidig er hun også dygtig og kompetent til at vejlede og hjælpe."

Peter underviser

Peter Nymark
Online marketing konsulent og underviser

"Peter er en energisk ung mand med højt humør, som forstår at tilføre energi i undervisningen - alt imens det faglige niveau holdes højt"

"Han har stor forståelse for undervisningsmaterialet, og formidler det flot"

Rikke

Rikke
SoMe specialist

"Rikke var en fantastisk formidler og god til at sætte retning samt at skabe en god stemning."

"Rikke er en superb underviser med virkelig god empati og indlevelsesevne / interesse for de forskellige deltageres udgangspunkt."

Lad Kursusfabrikken hjælpe dig rigtig godt videre

En god uddannelse klæder dig fagligt godt på til at komme godt videre – men vi vil gerne hjælpe dig endnu mere! Derfor får du også en fast kontaktperson og individuel sparring som en del af din Social Media Manager uddannelse. På den måde er vi helt sikre på, at du kommer godt videre.

Individuel-sparring

Individuel sparring

På forløbet har du hele tiden adgang til individuel sparring om det, du arbejder med. Det betyder, at undervisningen bliver skræddersyet til dig, og at du er sikker på at få svar på alle dine spørgsmål.
fast-kontaktperson

Fast kontaktperson

Gode relationer betyder alt – også på et uddannelsesforløb. Derfor får du en fast kontaktperson, som kan støtte dig i din personlige og faglige udvikling, når du har brug for det.
hjaelp til iværksætteri

Hjælp til jobsøgning, praktik og iværksætteri

Uanset om din drøm er at finde et spændende job, starte din egen virksomhed eller finde en praktikplads, så giver kurset dig nye muligheder på arbejdsmarkedet.
værktøjer

Adgang til KFPLUS.dk og digitale værktøjer

Du får adgang til kfplus.dk – vores undervisningsportal, der indeholder en lang række relevante værktøjer, der gør dig i stand til at varetage SoMe opgaver.
videolektioner some

Videolektioner i SoMe

Som bonus på dette hold får du en række videolektioner om sociale medier. Med videoerne opnår du en forståelse for, hvordan du arbejder i praksis med sociale medier og annoncering.
Diplomer og ects

Diplomer og ECTS point

Med en 6 ugers jobrettet uddannelse får du papir på dine kompetencer, så du står stærkere i din jagt på et job inden for sociale medier. Forløbet afholdes i samarbejde med Aarhus Erhvervsakademi.

Har du spørgsmål til os?

Udfyld formularen, og vi ringer dig op – selvfølgelig helt uforpligtende!

"*" indikerer påkrævede felter

Praktisk information om kurset

Herunder finder du en lang række informationer om kurset. Klik på de enkelte menu-punkter i boksen for at læse mere om emnet

Jobcentre & A-kasse info
Adgangskrav
Adresse & parkering
Pris
Mødetid & undervisning
Eksamen & ECTS point

Jobcentre & A-kasse info

6-ugers uddannelsen i Sociale Medier udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus.

Hvis du er ledig, kan du formentlig få 6-ugers uddannelsen i Sociale Medier betalt via din A-kasse eller Jobcenteret.
Kontakt os eller din rådgiver, og hør mere om de unikke muligheder for uddannelse under ledighed.

Kurset findes både på den landsdækkende og den regionale positivliste:

 • Den landsdækkende positivliste: Uddannelseskode 37597
 • Den regionale positivliste: Uddannelseskode 37597 (Hovedstaden, Østjylland & Nordjylland)
 • Uddannelsen hører under erhvervsgruppen 'Salg, indkøb og markedsføring' og 'IT & teleteknik'

Aarhus
På Erhvervsakademi Aarhus er prisen fastsat til 19.800 kr. (inkl. taxameter).

Kurset er SVU berettiget (Statens Voksen Uddannelsesstøtte) – find alle oplysninger samt vejledning om SVU på www.svu.dk

Hent blanketten AR237 her

Adgangskrav

Både ledige og beskæftigede er velkomne til at deltage på kurset i Sociale medier. Hvis du ikke opfylder de formelle adgangskrav (gymnasiel uddannelse eller 2-årig erhvervsuddannelse), kan du få lavet en realkompetencevurdering. En realkompetencevurdering (RKV) er en vurdering af dine samlede kompetencer, herunder uddannelse og erhvervserfaring. (Kontakt os)

Som ledig har du mulighed for at få uddannelsen betalt gennem din A-kasse/fagforening eller dit jobcenter, da uddannelsen er på både den landsdækkende og den regionale positivliste.

Jobcenter
Hvis du søger gennem jobcenteret, skal du oplyse, at uddannelsen er på den regionale positivliste. Du er altid velkommen til at tilmelde dig kurset hos os, hvorefter vi sender en mail med de nødvendige informationer, som jobcenteret skal bruge. Tilmeldingen er selvfølgelig helt uforpligtende – vi reserverer bare en plads til dig.

A-kassen
Du kan også søge om at få kurset bevilliget gennem din A-kasse/fagforening, da uddannelsen er på den landsdækkende positivliste. A-kassen vil dog formentlig stille krav til, at du opfylder mindst ét af følgende uddannelseskrav:

 • Ufaglært
 • Faglært
 • Kortvideregående uddannelse + erhvervsfaglig uddannelse

Udover ovenstående er følgende regler også gældende:

 • Er du under 25, skal kurset være afsluttet inden 6 måneders ledighed.
 • Er du over 25, skal kurset være afsluttet inden 9 måneders ledighed

Hvis du ikke er ledig
Du eller din arbejdsgiver har selvfølgelig også mulighed for at betale selv.

Adresse

Aarhus
Undervisningen foregår på adressen:

Erhvervsakademi Aarhus
Ringvej Syd 104
8260 Viby J

Find vej til Erhvervsakademi Aarhus med Google Maps 

Parkering

Der er gratis parkeringsmuligheder på Erhvervsakademi Aarhus.

Pris

Aarhus
På Erhvervsakademi Aarhus er prisen fastsat til 19.800 kr. (inkl. taxameter).

Kursus som jobrettet uddannelse
Vores 6-ugers uddannelsesforløb er godkendt som 6-ugers jobrettet uddannelse, og hvis du er berettiget til et 6-ugers forløb, kan du som ledig få kurset betalt af din a-kasse eller dit jobcenter. Derfor er kurset gratis for dig som ledig.

Læs mere om hvorvidt du er berettiget til et 6 ugers kursus under fanen “Adgangskrav”.

Mødetid & undervisning

Undervisningen er fordelt på 12 undervisningsdage i løbet af de 6 uger, kurset varer.

Mødetiden vil være fra kl. 9-14, og der vil være undervisning 2-3 dage i ugen.

Undervisningen er meget praksisnær. Vi veksler mellem oplæg fra underviseren, dialogbaseret undervisning og hands-on øvelser i de relevante programmer. Under forløbet arbejder vi med konkrete caseopgaver, der tager udgangspunkt i aktuelle problemstillinger fra praksis.

Derudover får du adgang til vores online læringsplatform, hvor du finder flere øvelser, videoer, adgang til diverse testkonti, guides og meget mere så du efter endt kursus stadig kan vedligeholde dine nye kompetencer.

Kontakt os gerne for at få tilsendt en lektionsplan.

Eksamen & ECTS point

Fagmodulet Sociale Medier er et akademifag på 10 ECTS point, der er hentet fra akademiuddannelsen ‘Kommunikation og formidling’. Kurset udbydes på vegne af Erhvervsakademi Aarhus, under Lov om Åben Uddannelse.

Kurset afsluttes med en mundtlig eksamen, kombineret med et praktisk produkt og en disposition. Eksamen vil overværes og bedømmes i samarbejde med en ekstern censor.

Kurset giver 10 ECTS point.

Trine og Camille hjælper ved spørgsmål

Fandt du ikke, hvad du søgte?

Finder du ikke svar på dit spørgsmål, eller vil du vide mere, er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os. Ring på telefon 61 66 75 68

Jobcenter-tilmelding

Jobcentre kan på nedenstående link tilmelde en borger til et 6-ugers kursus i Sociale Medier

Tilmeld borger

Her foregår kurserne

Forløbene afholdes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus, hvorfor undervisningen afholdes i deres lokaler. Hos erhvervsakademiet er der nem adgang med offentlig transport og gratis parkering.

Aarhus erhvervsakademi
Ringvej Syd 104, 8260 Viby J
Miljø EAAA

Tilmeld dig 6 ugers kurset i Sociale Medier

Tilmeldingen er ikke bindende, og du kan altid springe fra igen - uden forpligtelser.

"*" indikerer påkrævede felter

OBS! Din tilmelding er først gældende, når du får vist siden “Mange tak for din tilmelding”.

100% uforpligtende

Tilmelding er uforpligtende. Hvis du bliver forhindret i at deltage i uddannelsen, fjerner vi blot din tilmelding igen.

Vi sørger for alt det praktiske

Vi sikrer, at du får de nødvendige blanketter og hjælper dig med at udfylde dem.

Ring, chat eller skriv

Er du i tvivl om noget?
Ring, chat eller skriv til os

Vi sidder klar på chat, tlf. 61 66 75 68 eller e-mail info@kursusfabrikken.dk, hvis du har spørgsmål.

Kursusfabrikken ApS