E-handel

6 ugers intens uddannelse i online handel og webshops

Vil du lære, hvordan du opbygger og udvikler en forretning online? På denne uddannelse lærer du, hvordan du opbygger en webshop helt fra bunden, og hvordan du arbejder med online markedsføring, så kunderne kan finde webshoppen.

På denne 6 ugers uddannelse får du praktisk erfaring og viden med at arbejde med e-handel. Du lærer alt, hvad der er relevant, for at kunne markedsføre en webshop online og får erfaring med at arbejde med bl.a. Google Analytics, Google AdWords, SEO, sociale medier og e-mail.

Når du har afsluttet uddannelsen, vil du kunne arbejde professionelt med din egen webshop. Du vil samtidig have fået kompetencerne til at kunne søge jobs inden for online handel og online markedsføring.

Det kræver ingen erfaring at deltage på uddannelsen. Alle er velkomne til at deltage uanset tidligere erfaring og uddannelsesniveau.

Uddannelsesdatoer

Uddannelsesforløb i Aarhus

d. 19. august – d. 27. september
eller
d. 23. september – d. 8. november

Uddannelsesforløb i København

d. 19. august – d. 27. september
eller
d. 23. september – d. 8. november

 

Kursusfabrikken.dk - ugers for ledige - e-handel

Dit udbytte:

 • Lær hvordan du laver en webshop helt fra bunden
 • Bliv klædt på til at kunne varetage et job inden for online handel og online markedsføring
 • Du vil kunne bruge kompetencerne til at starte og markedsføre din egen webshop
 • Lær om online markedsføring og få praktisk erfaring med at bruge de mest relevante værktøjer
 • Få erfaring med at arbejde med AdWords, Analytics, SEO, sociale medier og meget mere

Kompetencer inden for e-handel og online markedsføring er i høj kurs. Flere virksomheder satser mere og mere online for at imødekomme den stigende nethandel.

Kurset er godkendt som 6 ugers jobrettet uddannelse

Hvis du er ledig, kan du formentlig få kurset betalt via Jobcenteret.
Den landsdækkende positivliste: Uddannelseskode 37608
Den regionale positivliste: Uddannelseskode 37608 (Sjælland, Østjylland, Vestjylland og Nordjylland)

Uddannelsen hører under erhvervsgruppen akademisk arbejde.

Pris:

Kurset er fastsat til prisen 19.800 kr. (inkl. taxameter) på Erhvervsakademi Aarhus.

Kurset er fastsat til prisen 24.410,70 kr. (inkl. taxameter) på Københavns Erhvervsakademi.

Ring mig op

– Vil du vide mere om vores uddannelse i digital markedsføring?

100% UFORPLIGTENDE

Det er uforpligtende at tilmelde sig et 6 ugers uddannelsesforløb hos Kursusfabrikken. Du reserverer blot en plads på holdet.

Hvad er inkluderet?

 • Materialer

  “Online markedsføring – den store grundbog” af Anders Hingeberg, Jakob Hebsgaard & Camilla Kjærsgaard (2018)

 • Analytics-konti

  Du får adgang til og administration af Google Analytics for eksisterende webshops/hjemmesider.

 • KAMPAGNER PÅ ADWORDS

  Du lærer at oprette og administrere egne kampagner på Google AdWords til forskellige webshops.

 • DIN EGEN WEBSHOP

  Du får din egen webshop, som du må beholde og videreudvikle efter uddannelsen.

 • 1 TIMES GRATIS SUPPORT

  Du får 1 times gratis support til online markedsføringsopgaver inden for de første 3 mdr.

 • Videolektioner om E-handel

  Som en bonus får du på dette hold en række videolektioner om E-handel. Gennem videoerne får du et indblik i de forskellige webshopsystemer, og du vil opnå en forståelse af, hvordan du kommer i gang med WordPress og opbygning af webshops gennem WooCommerce.

kursusfabrikken online markedsføring
Tilmeld dig kurset og få Online Markedsføring – Den store grundbog med i købet

Hvad siger andre om faget?

“Jeg kan kun give kurset mine varmeste anbefalinger. Underviserne er kompetente og motiverede og grundbogen til kurset er velskrevet og let at arbejde ud fra, selv for en nybegynder.”

Lina Holm-Jacobsen

Fagets moduler

Uddannelsen er delt op i 12 moduler. Klik på de enkelte moduler herunder for at læse mere.

Modul 1: Introduktion, markedsudvikling, online forretningsmodeller, strategi og trends

Online handel: Markedsudvikling og nye trends

Du vil blive introduceret til udviklingen og de nyeste trends inden for online handel. Gennem konkrete eksempler vil du opnå en forståelse af, hvordan forbrugerne handler og agerer online. Du vil blive præsenteret for de udfordringer, der er forbundet med e-handel og opnå en forståelse af, hvad der skal til, for at du kan få succes med e-handel.

Modul 2: Introduktion til CMS og WordPress

Introduktion til CMS og WordPress

I dette modul vil du få praktisk erfaring med at arbejde i det populære CMS-system, WordPress. Du vil lære, hvordan du opretter og udvikler en hjemmeside, samt hvordan du arbejder med moduler, templates og plugins. Du vil også blive introduceret til forskellige webshop-løsninger, så du kan finde den helt rigtige platform.

Modul 3: Introduktion til WordPress m. WooCommerce, betalingssystemer, lager og økonomistyringssystemer

Introduktion til WordPress m. WooCommerce, betalingssystemer, lager og økonomistyringssystemer

WooCommerce er et e-handels plugin, som du kan installere i WordPress. Plugin’et er meget brugervenligt at arbejde i, og du har derfor de bedste forudsætninger for at opbygge en professionel webshop. Du vil blive undervist i de mange opsætnings- og designmuligheder, betalings gateaways til WooCoommerce samt hvilke ting, der skal være på plads, inden du kan begynde at sælge produkter online.

Modul 4: Projektledelse inden for IT samt søgemaskineoptimering

Projektledelse inden for IT samt søgemaskineoptimering

Søgemaskineoptimering, eller i daglig tale SEO, går i alt sin enkelthed ud på at komme til at ligge højt i søgeresultaterne. I modsætning til Google AdWords er SEO en gratis markedsføringsindsats. I dette modul vil du lære, hvordan du kan arbejde strategisk med SEO gennem både off-site og on-site optimering. Du vil blive præsenteret for forskellige SEO-værktøjer, der kan sikre, at du opnår høje placeringer i søgeresultaterne.

Modul 5+6: Digitale kampagner og reklamer: Google AdWords

Digitale kampagner og reklamer: Google AdWords

Google AdWords er en annoncerings-platform, som du kan bruge til at købe annonceplads af Google. Annoncering gennem Google AdWords kan foregå på mange forskellige måder og hjemmesider alt afhængigt af, hvilket netværk du annoncerer på. I dette modul vil du blandt andet blive præsenteret for annoncerings mulighederne i AdWords, de vigtigste nøgletal, søgeordsanalyse samt hvordan du skriver annoncer, der får folk til at klikke.

Modul 7: Sociale medier for webshops: Gensalg og loyalitet

Sociale medier for webshops: Gensalg og loyalitet

De forskellige medier har hver deres styrker og svagheder, og det kan være meget forskelligt, hvilke platforme du skal satse på. I dette modul vil du blive introduceret til Facebook, LinkedIn og andre relevante medier. Derudover vil du lære, hvordan du arbejder med social annoncering og udvider dit netværk.

Modul 8: E-mail markedsføring: Salg og mersalg

E-mail markedsføring: Salg og mersalg

I dette modul vil du blive præsenteret for det populære nyhedsbrevs-system, MailChimp. Du vil lære, hvordan du via nyhedsbreve kan opbygge en stabil og loyal kundeskare. Derudover vil du få praktisk erfaring med at udvikle nyhedsbreve, skrive gode overskrifter og arbejde med splittests.

Modul 9: Trafikmåling og webanalyse i Google Analytics

Google Analytics: Trafikmåling og webanalyse

Google Analytics er et gratis program fra Google, som du kan bruge til at blive klogere på din forretning. I programmet kan du måle på dine besøgende og blive klogere på, hvordan du kan gøre din online forretning endnu bedre. Du kan blandt andet måle på trafikmønstre, besøgstid, navigations-stier og meget mere. På den måde kan du finde ud af, hvad der virker og – måske endnu vigtigere – hvad der ikke virker i din webshop, så du kan optimere din forretning.

Modul 10: Konvertering, usability, brugertests, salg og mersalg

Konverteringsoptimering

Konverteringsoptimering er desværre et arbejde, alt for mange virksomheder nedprioriterer, både på grund af manglende ressourcer og manglende viden om, hvordan de skal optimere. Et er at udvikle en webshop, hvor du kan fremvise dine produkter. Noget helt andet er at arbejde med konverteringsoptimering og sikre salg i forretningen. I dette modul vil du blandt andet lære, hvordan du kan gøre brug af usability og brugertests til at forberede din forretning og sikre salg – og mersalg.

Modul 11: Gruppepræsentationer, jura og håndtering af persondata

Gruppepræsentationer, jura og håndtering af persondata

I dette modul vil der være tid til at arbejde med gruppepræsentationer. Derudover vil der være fokus på jura og lovgivning inden for e-handel samt forskellige e-handelsstrategier. Du vil lære om udviklingen af en digital strategi med et nationalt og/eller internationalt fokus.

Modul 12: Eksamensforberedelse, evaluering og opsummering

Eksamensforberedelse, evaluering og opsummering

I dette afsluttende modul vil der være afsat tid til både eksamensforberedelse og evaluering. Derudover vil der også være tid til opsummering af de enkelte moduler samt eventuelle spørgsmål i forbindelse med eksamen.

Praktik-og-karriereservice - kursusfabrikken.dk - e-handel

Underviserne bag

Anders er medejer af Kursusfabrikken og medforfatter til bogen Online markedsføring. Hans mangeårige erfaringer fra kunder og webprojekter vil blive brugt i den praksisnære undervisning.

Anders H. Kristensen, Specialist i Adwords og SEO

Gün har mere en 7 års erfaring med online markedsføring og digitale løsninger. Ud over at undervise hos Kursusfabrikken arbejder han som CMO i Flyhjælp og som konsulent i Escalate, en virksomheder, der har specialiseret sig i at genere trafik der konverterer. Gün helt store passion er at skabe kreative onmichannel-kampagner.

Gün Üret, Online marketing konsulent

Asger er underviser og online marketing konsulent hos Kursusfabrikken. Han har i de seneste år arbejdet med forskellige discipliner inden for online marketing og har blandt andet erfaring med SEO, AdWords, Analytics og Sociale medier.
Asger er uddannet Cand. Mag. i Oplevelsesøkonomi fra Aarhus Universitet.

Asger Møller Dombernowsky, Online marketing konsulent

Hanne er online marketing konsulent og underviser hos Kursusfabrikken. Hun har i flere år arbejdet med e-handel og online marketing, herunder Analytics, AdWords, SEO, E-mail markedsføring og sociale medier.

Hanne Hasseriis Gormsen, Online marketing konsulent og specialist i SEM

Bonusmateriale

Karriererådgivning og praktikservice

Som en del af Kursusfabrikkens praktikservice og karriererådgivning får du gode råd til, hvilke stillinger du kan søge, hvordan du kommer i praktik og hvilke regler der er.  Du får inspiration til den gode ansøgning og gode råd til, hvordan du bedst forbereder dig til jobsamtalen. Vi tilbyder personlig rådgivning til optimering af din online identitet ifm. jobsøgning.

Få din egen webshop

Som noget ekstraordinært på dette forløb giver vi dig mulighed for, at du kan oprette din egen webshop og arbejde med den gennem hele forløbet. Efter uddannelsesforløbet er slut, får du lov til at beholde webshoppen, såfremt du ønsker det. Hvis du har en iværksætter i maven eller vil arbejde professionelt med E-handel, er dette hold lige noget for dig.

Praktisk info

Herunder finder du en lang række informationer om kurset. Klik på de enkelte punkter i boksens venstre side for at få mere at vide om emnet.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål eller vil du vide mere, er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på tlf. 61 66 76 28.

Kursusfabrikken er

kursusfabrikken er google partner

Hvor er det henne?

Erhvervsakademi Aarhus - omstillingsfonden - kursusfabrikken.dk

OBS: Tilmeldingen er ikke bindende, og du kan altid springe fra igen uden problemer. Du reserverer bare en plads på holdet.

Tilmeld dig her

Er du i tvivl om noget?

 • Vi sørger for alt det praktiske

  Vi sikrer, at du får de nødvendige blanketter og hjælper dig med at udfylde dem.

 • 100 % uforpligtende

  Tilmelding er uforpligtende. Hvis du kommer i job eller af andre årsager bliver forhindret i at deltage i uddannelsesforløbet, så fjerner vi blot din tilmelding igen.

 • Ring, chat eller skriv til os

  Vi er til stede på chat, tlf. 61 66 76 28 eller email info@kursusfabrikken.dk, hvis du har spørgsmål.