Kommunikation i praksis

Bliv kommunikations- og administrationsmedarbejder

Vil du udvikle dine kompetencer, så du kan blive en dygtig, tillidsvækkende og overbevisende kommunikations- og administrationsmedarbejder?

Som kommunikations- og administrationsmedarbejder vil dine arbejdsopgaver og ansvarsområder typisk variere en del. Det er derfor afgørende, at du er i stand til at varetage og udføre forskellige former for opgaver inden for flere områder.

På vores 6 ugers jobrettede uddannelse i kommunikation i praksis får du de grundlæggende kommunikationsteorier og modeller på plads, og lærer, hvordan du anvender dem i praksis. Du vil blandt andet blive undervist i kommunikationsplanlægning og afsender-/modtagerforhold som udgangspunkt for din kommunikation både internt og eksternt. I faget vil vi også arbejde med personlig kommunikation, planlægnings- og præsentationsprogrammer, presse- og konflikthåndtering, digital markedsføring, sociale medier og meget mere.

Uddannelsesdatoer

Uddannelsesforløb i Aarhus
d. 27. april – d. 10. juni

Uddannelsesforløb i København
d. 27. april – d. 10. juni

OBS: Undervisningen bliver afholdt online –
Læs mere om online undervisning her

Kursusfabrikken.dk - ugers for ledige - kommunikation i praksis

Dit udbytte:

 • Få redskaberne til at blive en dygtig, overbevisende og tillidsvækkende kommunikations- og administrationsmedarbejder, som kan arbejde professionelt med virksomhedens kommunikationsopgaver
 • Bliv fortrolig med planlægnings- og præsentationsprogrammer, så du kan arbejde med kommunikationsplanlægning, skriftlig kommunikation, digital markedsføring og sociale medier
 • Bliv undervist i personlig kommunikation og få konkrete værktøjer til god formidlingsteknik

Kurset er godkendt som 6 ugers jobrettet uddannelse

Hvis du er ledig, kan du formentlig få kurset betalt via jobcenteret.
Den landsdækkende positivliste: kursusnummer 37477
Den regionale positivliste: kursuskode 37477 (Hovedstaden, Sjælland, Bornholm, Vestjylland og Nordjylland)

Uddannelsen hører under erhvervsgruppen kontor, administration, regnskab og finans.

Pris: Kurset er fastsat til 19.800 kr. (inkl. taxameter) på Erhvervsakademi Aarhus

Pris: Kurset er fastsat til 24.898,92 kr. (inkl. taxameter) på Københavns Erhvervsakademi

100% UFORPLIGTENDE

Det er uforpligtende at tilmelde sig et 6 ugers uddannelsesforløb hos Kursusfabrikken. Du reserverer blot en plads på holdet.

Hvad får jeg ud af det?

 • Materialer

  Relevant litteratur og kursusmateriale om kommunikation er inkluderet

 • KOMMUNIKATIONS-KOMPETENCER

  Du vil lære at analysere, vurdere og udføre skriftlig, verbal og digital kommunikation

 • VÆRKTØJER TIL KOMMUNIKATION

  Lær om nyhedsbreve, sociale medier, pressehåndtering, planlægningsprogrammer og meget mere.

 • BLIV EN OVERBEVISENDE TALER

  Reflekter over din egen kommunikation og styrk den gennem øvelser og konkrete redskaber.

Ring mig op

– Vil du vide mere om vores uddannelse i Kommunikation i praksis?

Hvad siger andre om faget?

“Jeg kan anbefale kurset “Kommunikation i praksis” uanset om du skal arbejde med administration eller digital kommunikation. Med fra kurset får man de teoretiske baggrunde, sammen med praktiske erfaringer gennem cases og opgaver. Kurset gav en forståelse for, hvordan man kan anvende og formidle kommunikation i sit daglige arbejde. Min største ros må jeg give til underviseren Charlotte Falko som både er utrolig dygtig, men også engageret under hele kurset. Hendes motivation smitter igennem og påvirker hele holdet positivt. Charlotte formidler materialet på en forståelig måde og arbejder målrettet på, at alle får noget ud af kurset.”

Rikke HenriksenDeltager på kommunikation i praksis

“Jeg kan varmt anbefale Kursusfabrikkens kursus Kommunikation i Praksis. Efter 6 ugers intens undervisning, har jeg fået meget med mig, som jeg kan bruge i hverdagen og på min arbejdsplads.  Selve undervisningen var i top klasse, Tak til Charlotte som fik hele klassen til at føle sig godt tilpas og hvor vi kunne reflektere til hinanden, samt hun fik undervisningen til at være forståeligt og brugebar, når vi kom hjem og skulle lave opgaver:) Og til mig selv, var hun en rigtig gode hjælper under eksamen :)
Jeg har fået rigtig meget med mig efter kurset og jeg bruger det, dagen idag:) samt det har gjort mig mere nysgerrig inden for faget. Så tak til Kursusfabrikken Og Charlotte :)”

Ditte SylvesterDeltager på kommunikation i praksis

”Jeg kan virkelig varmt anbefale kurset “Kommunikation i praksis”. Det giver en bred grundlæggende forståelse for hvilke udfordringer og opgaver der ligger i at sikre god kommunikation og sikker formidling.”

Line PetersenDeltager på Kommunikation i praksis

Fagets moduler

Uddannelsen er delt op i 12 moduler. Klik på de enkelte moduler herunder for at læse mere.

Modul 1: Introduktion til Kommunikation i praksis

I det første modul vil du blive introduceret til kurset, modulerne og underviseren. Derudover vil du opnå et overordnet kendskab til kommunikation generelt. Her vil udvalgte kommunikationsparadigmer og begreber blive præsenteret og forklaret og du vil opnå grundlæggende viden om afsender-/modtagerforhold og hvem virksomheder kommunikerer med.

Modul 2: Kommunikationsplanlægning

I dette modul vil du lære, hvordan du planlægger en virksomheds kommunikation. Vi skal blandt andet arbejde med målsætning, situationsanalyse samt målgruppe-, markeds- og konkurrentanalyser. Du vil blive introduceret til modeller og værktøjer, der gør det lettere for dig at analysere og danne dig et overblik over markedet og den relevante målgruppe.

Modul 3: Skriftlig kommunikation - Få pressens opmærksomhed

På dette modul vil du lære, hvordan du skriver fængende og informative tekster, både til intern og ekstern brug. Du vil få konkrete redskaber til, hvordan du kan opbygge forskelligt tekstmateriale samt en grundlæggende viden om modtager-/afsenderforhold. Du vil også blive undervist i, hvordan du opretholder en professionel og servicemindet tone i dit skriftlige arbejde og hvordan du skriver og udformer en pressemeddelelse, samt hvordan du kan få den ud i medierne.

Modul 4: Kunde- og konflikthåndtering og krisekommunikation

Som medarbejder i en virksomhed er det vigtigt, at du er i stand til at tackle både stressende og konfliktprægede situationer. I dette modul vil du blive i stand til at nedtrappe og afvikle konflikter, inden de udvikler sig. Du vil også blive undervist i krisekommunikation og kommunikationspsykologi, så du bliver i stand til at handle proaktivt og håndtere utilfredse kunder. Derudover vil vi også arbejde med kundehåndtering og servicekommunikation, hvor du lærer, hvordan man strategisk kan arbejde med god service som en marketingdisciplin.

Modul 5: Dialogbaseret og personlig kommunikation

I dette modul vil du lære, hvordan du kommunikerer professionelt og imødekommende. Du vil blive undervist i formidlingsteknik, professionel og konstruktiv dialogbaseret kommunikation og blive præsenteret for konkrete værktøjer til dialogbaseret kommunikation, som du kan inddrage i dit arbejde som kommunikations- og administrationsmedarbejder. Formålet med modulerne er, at du skal få kompetencerne til at blive en overbevisende og tillidsvækkende kommunikatør.

Modul 6: Personlig effektivitet med MS Office - Excel, PowerPoint og præsentationsteknik

I dette modul vil du opnå basal forståelse for Excel, hvilket er et vigtigt arbejdsredskab i mange virksomheder. Derudover vil du lære at lave professionelle præsentationer i PowerPoint, så du kan fange og fastholde dit publikums opmærksomhed. I den forbindelse vil du også blive undervist i præsentationsteknik.

Modul 7: Digital markedsføring – Content marketing og sociale medier

I dette modul vil du blive introduceret til de mest udbredte sociale medier, for eksempel Facebook og LinkedIn. Formålet med modulet er at gøre dig i stand til at kunne varetage kommunikative opgaver på sociale medier, og lære dig, hvordan man udarbejder en social medie-strategi så man kan øge kendskabet til en virksomhed. Derudover vil du også blive præsenteret for forskellige annonceringsmuligheder på LinkedIn og Facebook.

Modul 8: Søgemaskineoptimering – Gør jeres virksomhed synlig på Google

Søgemaskineoptimering (SEO) handler i sin enkelthed om at optimere ens hjemmeside, hvor målet er at ligge højt i søgemaskinerne. Når man søger på Google viser de kun de mest relevante resultater i toppen og det er derfor vigtigt, at Google er i stand til at finde din hjemmeside så den bliver vist førend dine konkurrenters hjemmesider.
I dette modul lærer du derfor, hvordan du strategisk arbejder med SEO og hvordan du trin-for-trin kan optimere en hjemmeside. Derudover vil du blive introduceret til brugbare værktøjer, som du kan bruge til at følge din placeringsudvikling.

Modul 9: E-mail-markedsføring - Lav nyhedsbreve der sælger

Du vil blive introduceret til e-mail markedsføring og det store forretningspotentiale, kanalen omfatter. Du vil lære, hvordan du skriver overskrifter, der får modtagerne til at åbne dine nyhedsbreve, og hvordan du skal opbygge og vægte indholdet. Bliv klogere på, hvordan du finder indhold til dine nyhedsbreve og sikrer, at det bliver en vigtig indtjeningskanal i en virksomhed.

I modulet vil du også blive introduceret til, hvordan man måler effekten af virksomhedens digitale tilstedeværelse og måler værdien af det indhold man laver online.

Modul 10: Individuel karriererådgivning

På dette modul vil du få tilbudt individuel kommunikations- og karriererådgivning. Du kan blandt andet få en konstruktiv gennemgang af dit CV, din online profil og eventuelle jobansøgninger. Du kan også få sparring på foreliggende kommunikationsopgaver.

Modul 11: Opsummering og forberedelse til eksamen

Dette modul er et afsluttende modul, hvor der vil være opsummering af de emner vi har været igennem på uddannelsesforløbet. Derudover vil der være afsat tid til eksamensforberedelse og evaluering af kursusforløbet.

Modul 12: Eksamensprojekt

I det sidste modul er der afsat tid til at arbejde med eksamensprojektet. Det er også denne dag at projektet skal afleveres.

Praktik-og-karriereservice - kursusfabrikken.dk - kommunikation i praksis

Online undervisning under Covid-19

Kursusfabrikken følger hele tiden myndighedernes anbefalinger i forhold til undervisning med fysisk fremmøde.

Vi afholder derfor 6 ugers forløbet d. 27. april som Online undervisning og det vil ikke være muligt at mødes fysisk før uddannelsesstederne åbner op, og myndighederne tillader det, tidligst 11. maj.

Hvis man tilmelder sig et forløb med online undervisning og det bliver tilladt at mødes, så vil undervisningen overgå til igen blive afholdt fysisk.

Hvordan foregår online undervisning

Kursusfabrikken online undervisning er en blanding af et online møderum, videoer, små hjemmeopgaver, gruppeprojekter, quizzes, små test og certificeringer, samt tilsendt materiale og slides.

Vi gør undervisningen spændende ved at kombinere mange forskellige undervisningsformer online og sikre at alle er med, ved at give dig adgang til en række videoer, som du kan se i dit eget tempo.

Før undervisningen starter modtager du et link til et online møderum og det kræver ikke andet af dig end at du har en computer eller tablet med internetadgang.

Hvis du har spørgsmål til det praktiske omkring online undervisning, så kan du altid ringe til os.

Underviserne bag

Charlotte er underviser og Online marketingkonsulent hos Kursusfabrikken. Charlotte har en baggrund inden for digital markedsføring, hvor hun har specialiseret sig inden for sociale medier, Content Marketing, samt digital strategiudvikling. Charlotte er uddannet Cand.Ling.Merc i Virksomhedskommunikation fra Aarhus Universitet.

Charlotte Falko, Kommunikationsekspert

Katja er formidler med stort F og har over 20 års erfaring i disciplinen, herunder 7 år i DR som blandt andet radiovært og tv-tilrettelægger. Katja har de seneste år arbejdet som freelancekonsulent inden for kommunikation, videoproduktion og markedsføring. Katja har en BA i kommunikation fra RUC og afslutter i 2016 en diplomuddannelse i Kommunikations- og PR strategi på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Katja Hemming Hansen, Specialist i kommunikation

Bonusmateriale

INDIVIDUEL RÅDGIVNING

Som en del af uddannelsen vil du få tilbudt individuel kommunikations- og karriererådgivning. Formålet med rådgivningen er at forbedre din offentlige online profil og sikre bedre jobmuligheder. Du vil blandt andet få tilbudt en konstruktiv gennemgang af din online tilstedeværelse, dit CV og eventuelle jobansøgninger. Du vil også få mulighed for at få sparring på foreliggende kommunikationsopgaver.

Brug rådgivningen til at få konkrete redskaber til din personlige kommunikation og få viden om, hvordan du giver et godt og tillidsvækkende førstehåndsindtryk online.

Praktisk info

Herunder finder du en lang række informationer om kurset. Klik på de enkelte punkter i boksens venstre side for at få mere at vide om emnet.

Finder du ikke svar på dit spørgsmål eller vil du vide mere, er du selvfølgelig altid velkommen til at ringe til os på tlf. 61 66 76 28.

Kursusfabrikken er

kursusfabrikken er google partner

Hvor er det henne?

Erhvervsakademi Aarhus - omstillingsfonden - kursusfabrikken.dk

OBS: Tilmeldingen er ikke bindende, og du kan altid springe fra igen uden problemer. Du reserverer bare en plads på holdet.

Tilmeld dig her

Er du i tvivl om noget?

 • Vi sørger for alt det praktiske

  Vi sikrer, at du får de nødvendige blanketter og hjælper dig med at udfylde dem.

 • 100 % uforpligtende

  Tilmelding er uforpligtende. Hvis du kommer i job eller af andre årsager bliver forhindret i at deltage i uddannelsesforløbet, så fjerne vi blot din tilmelding igen.

 • Ring, chat eller skriv til os

  Vi er til stede på chat, tlf. 61 66 76 28 eller email info@kursusfabrikken.dk, hvis du har spørgsmål.