facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Optimér brugen af CPT i WordPress med ACF

CPT i WordPress - Custom Post Types

Vil du løfte den visuelle præsentation af dit indhold i WordPress til nye og usete højder? I så fald gør du klogt i at læse med her.

I dette blogindlæg giver vi dig nemlig et brugbart og effektivt hack til, hvordan du i WordPress kan trylle med dine indlægstyper og dit indhold, så slutresultatet bliver ekstra effektfuldt. Vi dykker ned i en af de mest interessante og indholdsrige funktioner i WordPress, Custom Post Types (CPT), og parrer funktionen op med det fantastiske plugin Advanced Custom Fields (ACF).

Hvis du allerede har arbejdet med WordPress, er du måske stødt på ACF. Men har du nogensinde overvejet, hvordan det kan kombineres med CPT? Altså Custom Post Types?

Det er i hvert fald en overvejelse værd, da samspillet kan bane vejen for endnu mere dynamisk og fleksibelt indhold på dit website.

Kort sagt: Vi viser dig, hvorfor CPT og ACF populært sagt er et match made in heaven for alle WordPress-brugere.

God fornøjelse!

Hvad er Custom Post Types (CPT)?

Du har sikkert oplevet et behov for eller ønske om at kunne modulere og tilpasse de gængse indlægsskabeloner, der er prædefinerede og ligger fast i WordPress. Og det er lige nøjagtig, hvad Custom Post Types muliggør for dig.

Ved brug af CPT i WordPress får du nemlig den tekniske funktionalitet til at kunne oprette dine egne, unikke indlægstyper. Dvs. nye indlæg, der ligger ud over de standardindlægstyper, som WordPress tilbyder (såsom "Indlæg" og "Sider").

Den store fordel ved CPT'er er, at de giver dig en enorm frihed til at skræddersy dit indhold. Du kan oprette så mange CPT'er, som du har brug for, og du kan tilpasse dem, så tosset du vil ud fra netop dine specifikke behov.

Lad os tage et eksempel. Forestil dig, at du har en hjemmeside om film. Foruden de almindelige blogindlæg vil du måske også gerne have en separat indlægstype for filmanmeldelser, en for skuespillerprofiler og en for kommende filmudgivelser. Alt dette (og mere til) kan du nemt og hurtigt opsætte med CPT. Funktionen gør det nemlig muligt at oprette hver af disse unikke indlægstyper, som du efterfølgende kan skære til og forme, som du ønsker.

Hvordan kan ACF hjælpe med CPT?

Vi kan altså allerede konstatere, at CPT er super smart. Men hvorfor stoppe her?

Ved at kombinere brugen af CPT med ACF, kan du optimere og strømline din arbejdsproces med indhold i WordPress betragteligt - og tilmed opnå endnu bedre resultater.

Med ACF kan du tilføje brugerdefinerede felter til dine CPT'er. Disse felter kan dække over alt lige fra tekstbokse og valgmuligheder til billed-uploadere og meget mere. Dette kan du læse mere om i vores blogindlæg om ACF her.

Men lad os tage et hurtigt eksempel, der kan illustrere det fordelagtige ved CPT/ACF-kombinationen:

Du opretter en CPT for filmanmeldelser. Med ACF kan du oprette CPT'en, og de tilhørende brugerdefinerede felter for filmens titel, udgivelsesår, instruktør, skuespillere, genre og selvfølgelig din anmeldelse. Dette giver dig mulighed for at præsentere alle disse informationer på en ensartet og organiseret måde - på tværs af alle dine filmanmeldelser. Uanset om du har 1 eller 1.000 anmeldelser, vil alle følge den samme ramme.

Slut med at lave kopier og rette udseendet manuelt på alle sider. Nu følger dit design smartere standarder - nemlig CPT-standarder. og de kan automatisk overføres til skabeloner. Det betyder, at du nemt kan redigere udseende på 1000 sider samtidig, fordi de indsamler data fra unikke inputfelter.

Sådan kommer du i gang med CPT og ACF

En anden stor fordel ved at bruge CPT i kombination med ACF er, at selve oprettelsesprocessen er nem og lige til.

Her får du en lynhurtig guide til oprettelse af CPT'er med ACF:

  • Gå til "ACF" > "Post Types" i dit WordPress-dashboard
  • Klik på "Add New"
  • Her kan du indtaste de grundlæggende indstillinger for din CPT, fx "Plural Label", "Singular Label" og "Post Type Key"
  • Der er også avancerede konfigurationsmuligheder, hvis du vil foretage mere detaljerede tilpasninger.

Så simpelt kan det faktisk gøres.

Når du har oprettet din CPT, kan du efterfølgende tilføje unikke Meta Fields til disse. Hvis du har behov for det (hvilket vi anbefaler), kan du blive klogere på fremgangsmåden i vores blogindlæg om ACF og Meta Fields.

Skal vi kickstarte ACF-eventyret sammen?

ACF er billedligt talt en vaskeægte "schweizerkniv" inden for WordPress-verdenen. Det er et multifunktionelt værktøj, der kan gøre din hjemmeside til en sand farveeksplosion af fleksibilitet og dynamik. Systemet bruges af alle de store professionelle bureauer, fordi man arbejder mere professionelt med WordPress. Systemet har tidligere været dyrt for at tilkøbe, men nu kan du nemt selv påbegynde arbejdet med CPT og ACF.

Med ACF kan du oprette brugerdefinerede indlægstyper og tilføje brugerdefinerede felter til disse, hvilket giver dig fuld kontrol over dit indholds præsentation. Det er nærmest ligesom at have en tryllestav, der kan forvandle dit indhold til en smukt organiseret og ensartet præsentation.

Hvis du forstår og formår at bruge ACF korrekt, ligger mulighederne lige foran dig. Men det kan også være, at du ikke selv ønsker at bruge den tid og øvelse, som det kræver at anvende ACF. I det tilfælde kan vi tilbyde dig hjælp, råd og et godt læringsmiljø på vores WordPress udvidet kursus, hvor ACF indgår.

Så hvad venter du på? Er du klar til at tage springet ud i en verden, hvor kun din egen fantasi sætter grænser? Grib din ACF-schweizerkniv og lad os kickstarte dit WordPress-eventyr sammen.

Og husk: Ligesom med enhver superkraft kræver det lidt øvelse at mestre ACF. Så sæt dig godt til rette, spænd sikkerhedsbæltet og gør dig klar til at tage på en spændende rejse ind i WordPress-universet med ACF som din trofaste følgesvend.

Held og lykke!

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS