Når du skal lave en hjemmeside med WordPress, skal du tidligt i processen vælge et tema og en page builder. Tema og page builder er dybt integreret med hinanden, og oftest kommer temaet med klare anbefalinger og anvisninger om, hvilken page builder du skal anvende.
Med et godt tema og en dertilhørende page builder kan du opbygge og tilpasse din hjemmeside til dine unikke behov og ambitioner. Meget af dit arbejde vil blive låst til dit valg af tema og page builder, og det er derfor vigtigt, at du vælger rigtigt første gang.
Vi vil i denne guide fremhæve førende WordPress temaer og deres page builders. Vi stiller skarpt på Bricks Builder, Breakdance, Hello med Elementor, Astra med Elementor samt WordPress' egne Twenty-udgaver med Gutenberg Builder.
Vores klare anbefaling er, at du bør vælge et professionelt og betalt tema. Du skal være sikker på, at fundamentet på din hjemmeside er stærkt, hvorfor denne research vil være en god investering for dig. Husk, at en professionel hjemmeside kræver professionelle værktøjer. Det er derfor en fordel at udviklerne bag dit tema har en sund indtægtsstrøm, så der udvikles på dit fundament langt ud i fremtiden.
Bricks Builder
Bricks Builder er en relativt ny udbyder med et yderst kompetent tema og dertilhørende page builder. Bricks Builder har vundet stor anerkendelse blandt de mere avancerede brugere af WordPress, da det kan arbejde med enormt komplekse opsætninger. For nybegyndere er Bricks Builder et godt valg, da interfacet er meget intuitivt og lettilgængeligt. Bricks Builder supporterer desuden deres produkt med en masse videomateriale, hvor både simple og komplekse muligheder fremvises.
Bricks Builder kombinerer et intuitivt design med brugbare funktioner, hvilket gør det til en oplagt konkurrent til det populære Elementor. Bricks Builder har stort fokus på hjemmesidens hastighed, hvor den med velskrevet kode er optimeret til at levere høj hastighed - og dermed også muligheden for fantastiske SEO resultater.
Bricks Builder er især interessant for nørder og de, som med tiden ønsker at avancere deres setup. Mange avancerede muligheder, herunder dynamisk data og betingelser, er indlejret i systemet og kræver ikke betalte udvidelser. Bricks Builder giver dig fuld kontrol over din hjemmesides design - uden at gå på kompromis med hverken hastighed eller ydeevne.
Selvom Bricks Builder stadig har et mindre netværk og færre økonomiske ressourcer sammenlignet med Elementor, skal de nævnes som den mest interessante udbyder på denne liste. De er i rivende vækst, og mange udviklere sidestiller kvaliteten hos Elementor med Bricks Builders kvalitetsniveau. På Bricks Builders hjemmeside kan du prøve en demo af systemet, finde den aktuelle pris og se mange yderligere oplysninger.
Hello med Elementor, det anbefalede valg
Temaet Hello Elementor, kombineret med Elementor Page Builder, får vores største anbefaling. Selvom det lyder lidt som en omgang "ananas i egen juice", er det er godt sted for nybegyndere og erfarne brugere af WordPress. Det er denne løsning, vi anvender og anbefaler på vores kurser i WordPress, da den sikrer vores kursister flest lettilgængelige muligheder og efterfølgende materiale såsom video og guides online.
Løsningen er fleksibel og brugervenlig, og kombineret med en solid markedsføring har man gjort Elementor til den mest populære page builder på markedet. Page Builderen Elementor kan desuden fungere med andre temaer end deres eget tema Hello Elementor. Dette kommer vi ind på, når vi gennemgår Astra med Elementor efterfølgende.
Elementors page builder er bedst kendt for sin intuitive "drag-and-drop"-editor, som efterlignes til perfektion af andre udviklere og produkter, heriblandt Bricks Builder og Breakdance. Med Elementor kan du hurtigt opbygge professionelle og responsive hjemmesider, som imponerer. Hvis du efterfølgende møder udfordringer, findes der fora, Facebook-grupper og utallige af YouTube-videoer, som kan understøtte dig.
Elementor, både som WordPress tema og page builder, fortsætter konstant med at udvikle sig. Der tilføjes løbende nye funktioner for at gøre det til et fremtidssikret valg. Deres solide økonomi, grundet den enorme brugerbase og årlige abonnementsløsning, tillader holdet bag at være på forkant med nye funktioner. Et eksempel er, at der er integreret AI i Elementor - dog koster det ekstra at anvende.
Astra med Elementor, en opgradering til Elementor
Astra er et tema, som fungerer med tidligere omtalte page builder fra Elementor. Astra arbejder perfekt sammen med Elementor og udnytter de bedste funktioner fra denne populære page builder. Det skal faktisk ses som en forlænget arm, en opgradering, til Elementors eget Hello Elementor.
Det skal dog tydeligt understreges, at vi kun anbefaler den betalte version af Astra! Den gratis udgave kommer desværre med en række begrænsninger, som kan blive til stor hindring for dit webprojekt. Så du skal forvente, at du nærmest tvinges til at opgradere til den betalte udgave efter kort tid med dette WordPress tema.
Den betalte version af Astra optimerer din arbejdstid ved at tilføje smarte globale indstillinger og nye funktioner. Heriblandt avancerede farve- og typografimuligheder, layouts til header og webshop samt ekstra moduler, der særligt er nyttige for webshops.
Kombinationen af Astra og Elementor er effektfuld - meget endda! Men det kan også være lidt overkill til mindre projekter, og særligt for nybegyndere. Men hvis du er nysgerrig og sørger for at følge en god guide, er det et meget anbefalelsesværdigt valg. Du skal dog have pengepungen klar, for du skal både betale for Elementors page builder og Astras WordPress tema. Se pris og læs mere om Astra.
Breakdance
Breakdance er kombineret WordPress tema og page builder. Det kommer med samme høje grad af fleksibilitet og kontrol som tidligere nævnte Bricks Builder. For nye udviklere og mere avancerede brugere kan Breakdance være et fremragende valg. Det kommer med en stor fleksibilitet og mange avancerede funktioner.
Breakdance kommer med over 120 indbyggede elementer, som gør det nemt at designe flotte sider. De tilbyder avancerede WooCommerce integrationer, dynamiske data, conditions og meget andet. På nærmest lige fod med Bricks Builder ser vi her en værdig udfordrer til Elementors page builder og de temaer, det anvendes med.
Hvis du er nysgerrig på Breakdance, er det et godt valg. Men hvis du er nybegynder og gerne vil være sikker på, at du kan spørge andre til råds, er netværket endnu for småt. For som nybegynder vil du møde forvirring omkring installationen, hvor du skal vælge, om du vil bruge et tema eller ej. Men vær bevidst om, at hvis du tager dig tiden og ønsker at mestre et upcoming tool med mange smarte funktioner, er dette og Bricks Builder de to mest interessante udfordrere til mastodonten Elementor. Gå på opdagelse og prøv gratis en demo af Breakdance, men tjek samtidig også prisen for Breakdance på deres hjemmeside.
Seneste Twenty Twenty-udgave · WordPress tema
Twenty Twenty-årstal er WordPress' eget standardtema, som automatisk opsættes, når du installerer WordPress. Dette tema er designet til at arbejde med deres egen Gutenberg Builder. Gutenberg er en mere låst page builder. Det er nemt at tilpasse indholdet, men du har ikke utallige muligheder som i fx Bricks Builder, Breakdance og Elementor. Det betyder, at du er bundet mere til en standard skabelon, og ikke kan styre alt ned til mindste detalje. Derfor fravælger mange professionelle udviklere WordPress' eget tema.
Twenty-temaerne er fuldt integreret med eget WordPress' økosystem. Dog er der mange finurligheder og mellemveje til opsætninger, som gør, at det ikke er en profitabel omgang at udvikle en hjemmeside i. Det er gratis at anvende disse temaer, og derfor ideelt til en lille hjemmeside uden større krav til udseende og funktionalitet, men som blot skal fungere som simpelt visitkort med få undersider.
Selvom Twenty-temaerne måske ikke tilbyder den samme grad af tilpasningsdygtighed som de øvrige tredjeparts-temaer og page builders, er de et okay valg. Vi ser dog mest Twenty-temaerne anvendt til hobbyprojekter fremfor til hjemmesider drevet af virksomheder. Vælg dette tema med omhu og vær opmærksom på, at vi altid fravælger det som det første, når vi opsætter en hjemmeside i WordPress. Vi vælger at bruge penge på et godt WordPress tema og en god page builder med henblik på at kunne udvikle professionelle hjemmesider af højeste kvalitet.
Afsluttende anbefaling til valget af tema i WordPress
At vælge det rigtige tema i WordPress er en stor beslutning. Men det er vigtigt, hvis du skal udvikle en effektiv og professionel hjemmeside. Bricks Builder og Elementor får vores største anbefalinger - med et lille forspring til Elementor. Begge tilbyder fleksibilitet og brugbare funktioner, der kan opfylde komplekse behov og store ambitioner.
Glem dog ikke de øvrige, vi har gennemgået. For vi har håndplukket de bedste muligheder i dette blogindlæg. Der findes tusindvis af temaer, men vi har valgt de bedste på denne liste.
Der, hvor du skal være opmærksom, er ved anvendelse af WordPress' egne Twenty-tema. Temaet og dens page builder Gutenberg er en god startpakke, men mangler vigtig tilpasningsdybde og fleksibilitet, som mange professionelle projekter kan kræve.
Og hvis du skulle være så nysgerrig, at du kan finde på at opsøge andre temaer, ønsker vi dig held og lykke! For det kan blive nødvendigt. Mange temaer er af så dårlig kvalitet, at vi ikke personligt kunne finde på at røre dem. Også selvom vi blev betalte for det. Så følg vores liste, hvis du ønsker at vælge det rigtige WordPress tema fra start.
Vores anbefaling er, at du investerer i et betalt tema og page builder - ideelt set et fra listen. Det er nødvendigt, hvis du ønsker at skabe en professionel hjemmeside, der kan konvertere kunder og skabe omsætning.