facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt

Positivlisten - kurser for ledige

Hos Kursusfabrikken tilbyder vi 4 jobrettede kurser, som alle fremgår på positivlisten. Vi udbyder Digital Markedsføring, Sociale Medier, E-handel og Anvendelse af AI - Kunstig intelligens  - alle som 6-ugers forløb.

Hvad er positivlisten? Positivlisten er en oversigt over statsligt godkendte kurser og uddannelsesforløb, som ledige og fritstillede kan deltage på. Kurserne på listen har alle til formål at hjælpe ledige med at opkvalificere sig til arbejdsmarkedets efterspørgsel. Derfor bevilges de typisk af A-kasser og Jobcentre. 

Med et kursus der er godkendt på Positivlisten, får du nye og eftertragtede kompetencer, og du forbedrer derved dine jobmuligheder, hvad end du er på udkig efter et nyt drømmejob eller ønsker at bevæge dig mod en ny branche. 

Positivlisten giver dig adgang til flere 6-ugers uddannelser

Mange ønsker at benytte tiden som ledig til at omstille og opkvalificere sig til en mere digitaliseret fremtid. Hos Kursusfabrikken udbyder vi en række kurser, som alle åbner op for dine muligheder i jagten på et mere digitaliseret job. Kurserne fokuserer på at styrke dine og andre deltageres faglige kompetencer, hvilket øger jobmuligheder og bidrager til ny karriereudvikling.

Vores kurser har bl.a. fokus på sociale medier, online markedsføring samt, hvordan man driver og markedsfører en webshop. Kompetencer som alle er særligt relevante, hvis du skal indgå i en moderne og digitaliseret organisation.

Når du har deltaget på et af vores kursusforløb, vil du kunne opsætte, udføre og evaluere kampagner selvstændigt eller kunne samarbejde med tilknyttede bureauer. Kort sagt bliver du en struktureret og dybdegående medarbejder, som forstår at arbejde selvstændigt med en virksomheds online tilstedeværelse. 

Se uddannelserne
Anders vejleder ved telefonen
Book en individuel samtale

Er du ledig, og overvejer du en 6-ugers uddannelse? Book en individuel samtale med vores underviser og få svar på alle dine spørgsmål.

Book en samtale

Jobskabende uddannelser

Dyk ned i vores spændende 6-ugers uddannelser, som er designet specielt til ledige, der ønsker at udvide deres kompetencer og færdigheder. I de fleste tilfælde kan kurserne bevilges af din A-kasse eller dit jobcenter. Vores engagerende og praksisorienterede forløb giver dig mulighed for at arbejde med reelle cases og værktøjer fra erhvervslivet, hvilket sikrer, at du er klar til at bruge din nyerhvervede viden i dit næste job.

Uddannelsesforløbene udbydes i samarbejde med Erhvervsakademi Aarhus (EAAA). Alle forløb giver 10 ECTS-point. 

Aarhus erhvervsakademi

Få nye jobmuligheder og kompetencer med Kursusfabrikken

socialbadge
socialbadge

Anmeldelserne opdateres live fra Facebook og Google

Praktiske informationer til dig og din jobkonsulent

Alle uddannelsesforløb varer 6 uger og omfatter to til tre dages undervisning om ugen, hvoraf resten indgår som selvstudie til læsning og neddyk i øvelser. Kurserne giver alle 10 ECTS-point, og du vil modtage et eksamensbevis efter endt forløb. Uddannelserne afholdes på Erhvervsakademi Aarhus. 

Uddannelser på Positivlisten

Digital Markedsføring har kursusnummer 37607 på den landsdækkende og den regionale positivliste. På den regionale positivliste kan kurset søges om på Sjælland, Hovedstaden, Fyn, SydJylland, Østjylland, Vestjylland og Nordjylland.

Sociale Medier har kursusnummer 37597 på den landsdækkende og den regionale positivliste. På den regionale positivliste kan kurset søges om i Hovedstaden, Fyn og Østjylland.

E-handel inkl. webshop har kursusnummer 37608 på den landsdækkende og den regionale positivliste og kan søges i Hovedstaden, Sjælland, Østjylland og Nordjylland. 

Anvendelse af AI - Kunstig intelligens har kursusnummer 20235 på den landsdækkende og den regionale positivliste. På den regionale positivliste er uddannelsen pt. kun i Østjylland, men jobcentrene kan også tilbyde ledige kurser fra positivlisten i et tilstødende RAR-område. Uddannelsen kan derfor også bevilges i Vestjylland, Nordjylland og Sydjylland).

Hvornår er jeg berettiget?

Hvis du er ledig, har du flere muligheder for at søge om at få 6 ugers uddannelsen bevilliget. Nedenfor finder du henvisninger til din ansøgning, som er bestemt af dit uddannelsesniveau og erhvervserfaring. Hvis du er i tvivl, kan du altid spørge din jobkonsulent. Hvis din jobkonsulent eller du har spørgsmål, er I naturligvis velkomne til at kontakte os.

A-kasse/Fagforeninger
Hvis du skal søge om at få uddannelsen betalt gennem din A-kasse/fagforening, skal den være godkendt på den landsdækkende positivliste.

Udover at du skal have ret til dagpenge, er der også en række krav til din uddannelsesmæssige baggrund. Du skal opfylde ét af følgende kriterier:

• Ufaglært
• Faglært
• Kort videregående uddannelse (KVU) + erhvervsfaglig uddannelse

Jobcentre
Hvis dit uddannelsesniveau er højere end ovenstående, har du mulighed for at søge om at få uddannelsen bevilget gennem Jobcenteret. Det kræver, at uddannelsen er godkendt på den regionale positivliste. Er du i tvivl, om vores kurser er godkendte, kan du se det i afsnittet ovenfor.

Den landsdækkende positivliste og den regionale positivliste

I Danmark, kan du få bevilliget uddannelse og kurser som ledige, gennem den landsdækkende positivliste. Desuden har vi også den regionale positivliste, som nogle a-kasser og jobcenter også anvender. Som ledig skal vi ikke bekymre dig for meget om listerne og deres mange numre, men blot efterse hvilke kurser du har mulighed for at tage. Hos Kursusfabrikken er det muligt at tage kurserne, Digital Markedsføring, Sociale Medier, og E-handel, gennem den landsdækkende positivliste og flere af de regionale.

Positiv listerne refererer til en officiel liste over kurser og uddannelser, som er godkendt af myndighederne til økonomisk støtte. Dette betyder, at du som ledig og eller ved overvejende skift af karriere, kan tage disse kurser og uddannelser, ofte med økonomisk støtte fra staten, A-kasser eller Jobcentre. Den landsdækkende positivliste, gør kurserne tilgængelige for ledige i hele landet. Det betyder, at uanset hvor i landet du befinder dig, kan du tage et kursus eller en uddannelse, der er på listen, og du vil være berettiget til de samme støttemuligheder.

Se uddannelserne
Mette hjælper og vejleder om skræddersyede kurser
Ring til os ved spørgsmål

Frygt ikke, hvis du syntes processen virker svær eller uoverskuelig. Vi er her for at hjælpe.

Skriv til info@kursusfabrikken.dk eller ring helt uforpligtende.

Telefon: 61 66 75 68

Det mener tidligere deltagere fra uddannelserne

“Jeg havde fornøjelsen af et 6 ugers kursus i digital markedsføring. Det var et super spændende kursus og jeg kan klart anbefale det til alle som har lyst til at blive klogere på digital markedsføring. Jeg har yderligere taget flere kurser hos Kursusfabrikken og de har alle ledt op til min ønsker og forventninger.”

Katrine, Digital markedsføring, Aarhus

Katrine

Deltager på Digital markedsføring

five stars review

“En kæmpe stor tak til Mikkel Gudiksen for hans fantastiske undervisning. Nu kan jeg analysere en webshop eller hjemmesides online performance, bl.a. om den er bruger- og konverteringsvenlig, og planlægge en strategi til optimering af nuværende og fremtidige online aktiviteter.”

Rikke, e-handel

Rikke

Deltager på E-handel

five stars review

“Jeg synes, at jeg har lært meget mere, end jeg havde håbet på, da jeg tilmeldte mig kurset. Vores lære Mikkel var mega god og fik forklaret tingene så alt gav mening med gode eksempler fra det virkelige liv.”

Simone, E-handel

Simone

Deltager på E-handel

five stars review

"Jeg kan kun anbefale Kursusfabrikkens 6- ugers forløb i Sociale Medier! Et kursus i markedsføring på de sociale platforme hvor teori, praktiske øvelser og opgaver går op i en højre enhed. Tak for et super kursus, Peter."

Flemming, SoMe, Aarhus

Flemming

Deltager på Sociale medier

five stars review

Har du spørgsmål til dine muligheder som ledig?

Ønsker du at få mest muligt ud af din tid som ledig? Kontakt os og hør mere om de mange muligheder, som et 6-ugers jobrettet uddannelsesforløb kan skabe.

Ring på telefon61 66 75 68

Kort praktisk information for dig, som er ledig

Søg via A-kasse

Er du ledig og medlem af en A-kasse? Benyt dig af muligheden for deltagelse på opkvalificerende kurser og uddannelse. Vi hjælper dig med udfyldelse af blanket og ansøgning hos a-kassen.

Søg via jobcenter

Hvis du ikke kan få kurset bevilget af din A-kasse, kan du i stedet ansøge om uddannelsesforløbet gennem Jobcentret. Staten har afsat penge til opkvalificering af ledige, hvilket du kan gøre brug af.

Kurser på den Regionale Positivliste

Som en del af den regionale positivliste kan du som ledig ansøge om udvalgte dagskurser, hvis du bor i det pågældende eller et tilstødende RAR-område. Som ledig kan du søge om at få kurserne betalt af dit jobcenter. På listerne er vores kurser Social Media Manager (Østjylland), SEO (Østjylland), Adobe InDesign (Hovedstaden).

Indesign
SEO kursus
SoMe Manager
Kursusfabrikken ApS