facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt

Autosum i Excel

Funktion til Excel
Funktionens navn: Autosum
Funktionsgenvej: ALT + =

ALT + =

Beskrivelse af funktionen
Indsætter en SUM-formel i den aktive celle og beregner automatisk summen af de overliggende eller tilstødende celler.

Se videoen og lær at udnytte Autosum i Excel.

'Autosum'-funktionen (ALT + =) i Excel er en effektiv og tidsbesparende metode til at beregne summen af en række tal. Ved at trykke på ALT + = indsætter Excel automatisk en SUM-formel i den aktive celle og forsøger at forudsige, hvilke celler du ønsker at summere, baseret på cellernes placering og indhold. Skulle Excel ikke markere de celler, du har intentionen om at inddrage i din sum, har du mulighed for selv at tilpasse området ved at trække i hjørnerne på den udvalgte region.

Slut med manuel indtastning af enkeltstående cellereferencer i din SUM-formel. 'Autosum'-funktionen klarer det hele for dig ganske automatisk til gavn for din tidsøkonomi og fejlmargin, der bliver markant nedbragt.

Sidst men ikke mindst er en stor fordel ved 'Autosum'-funktionen dens evne til automatisk at opdatere resultatet, når data i de refererede celler ændres. Dette gør det nemt at holde dine beregninger aktuelle og præcise. Alt i alt er 'Autosum'-funktionen et uundværligt værktøj i din Excel-værktøjskasse.

Bliv bedre til Excel

Når du har klaret dagens opgaver i Excel, og har mestret funktionen "Autosum", må du endelig huske at vi tilbyder at opkvalificere dig, så du bliver endnu bedre i programmet. Vi tilbyder bl.a. grundlæggende kurser i Excel og kurser for øvede Excel-brugere.
Kursusoversigt, Mette og Camille er på kursus
Har du behov for et kursus?

Mange funktioner og genveje kan være svære at forstå, hvis du ikke har fået den helt rette introduktion. Vi har kurser, som kan afhjælpe dine udfordringer.

Se alle kurser
Kursusfabrikken ApS