facebook1pximg
kursusfabrikken logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Populære plugins til WordPress – både gratis og betalte

De bedste plugins til WordPress

WordPress er blandt de mest populære CMS-systemer i verden, hvilket bl.a. programmets brugervenlighed og mulighed for udbygning via plugins. Ud af boksen har WordPress sine begrænsninger, men kan vha. plugins løse nærmest alle ønsker, du måtte have til en hjemmeside. For ligesom du kan hente en APP til din smartphone for at øge dens funktionalitet, kan du med WordPress gøre det samme med henblik på udvide programmets brugsmuligheder – efter dine behov.

I dette indlæg vil du blive præsenteret for flere populære plugins, som kan hjælpe dig tættere på online succes med din hjemmeside. Det skal dog allerede nu understreges, at du udelukkende bør hente og installere et plugin, hvis du har behov for plugin'ets funktionaliteter. Du kan derfor anse følgende gennemgang som et inspirationsindlæg, som du kan anvende, når du skal vælge de rette plugins til WordPress.

Hav altid en backup af din hjemmeside, inden du installerer eller opdaterer plugin.

Hvad er plugins?

Kort fortalt fungerer et plugin til WordPress ligesom en APP til en telefon. Et plugin er altså en udvidelse – et stykke kode – som kan installeres på din hjemmeside. Til din telefon findes der mange forskellige typer at applikationer, hvilket også gør sig gældende til WordPress. Vi vil i dette blogindlæg komme omkring flere populære plugins, hvilket kun udgør en brøkdel af det samlede udbud på markedet.

Plugins gør WordPress til et enormt alsidigt hjemmesidesystem.

Med plugins tilkobler du funktioner til hjemmesiden, som den altså ikke tidligere havde. Selvom hjemmesider typisk vil have individuelle behov, er der flere plugins, som kan have gavn og relevans for et stort udvalg af WordPress-baserede hjemmesider. Vi har valgt at fremhæve flere af disse plugins med formålet at sikre, at du får en succesfuld installation og drift af din WordPress-hjemmeside.

Hvis du er ny i WordPress og ønsker at komme godt fra start, anbefaler vi, at du downloader vores miniguide til WordPress. I guiden introducerer vi dig for WordPress og programmets funktioner, og du får en grundlæggende introduktion til tema, page builder og meget mere.

Hvorfor bør du anvende plugins?

Det smarte ved WordPress er, at du ikke behøver at kunne kode for at lave en flot og funktionel hjemmeside. Systemet arbejder nemlig med designskabeloner og simple moduler, der gør det let for dig at opbygge din hjemmeside, præcis som du ønsker det. Men systemet har naturligvis også sine begrænsninger. Derfor kan det være nødvendigt at tilkoble forskellige plugins, så du får adgang til udvidelser og funktioner, som ikke er muligt gennem en standard WordPress-installation.

Når det kommer til plugins, er der nærmest uanede muligheder at vælge mellem. Faktisk findes der alene i WordPress’ eget plugin-bibliotek mere end 50.000 plugins, og dette er blot et lille udpluk alle det samlede udbud. Der findes nemlig adskillige andre hjemmesider, hvorfra du kan købe eller gratis downloade plugins. Det betyder, at omfanget af det totale udbud af plugins er umuligt at spå om.

Det store udbud af plugins betyder selvfølgelig, at du ikke bare kan give dig i kast med at installere dem alle på din hjemmeside. Afhængigt af hvilke plugins du installerer, hvor mange der er aktive, hvordan de er kodede, og hvad deres formål er, kan der nemlig opstå problemer, hvis du installerer for mange plugins på din hjemmeside. Nogle af disse problemer kan f.eks. være, at din hjemmeside crasher, at den bliver for langsom, at sikkerheden sænkes osv. Derfor skal du sørge for kun at downloade og installere de plugins, som faktisk er relevante for din hjemmeside.

Hvordan vurderer man om et plugin er godt?
Når du skal finde og installere plugins, kan det gøres via det indbyggede plugin-bibliotek i WordPress eller ved at uploade eksterne filer under fanen “Upload plugin”. Uanset hvor og hvordan du finder dine plugins, er der et par gode huskeregler, du bør følge:

Gode råd

  • Undersøg hvorvidt det pågældende plugin er anvendt af mange?
  • Tjek udvidelsens anmeldelser – er de positive?
  • Bliver det pågældende plugin løbende opdateret?
  • Er udvidelsen kompatibel med din version af WordPress?
  • Er plugin-udviklerne troværdige, og hjælper de med guides?
  • Overvej evt. hvordan udviklerne tjener penge?
WordPress plugin - hvad kigger man efter?

Eksempel på et WordPress Plugin i biblioteket

WordPress hjælper dig bl.a. med at levere en række centrale oplysninger, du finder nederst i et plugins installationsboks.

Her fremgår følgende informationer tydeligt:

  • Antallet af stjerner
  • Antallet af aktive installationer
  • Dato for seneste opdatering
  • Grad af kompatibilitet

Disse oplysninger hjælper dig til en sikker vurdering og installation af et plugin fra deres bibliotek.

Vær opmærksom på, at betalte plugins oftest er mere robuste, bliver opdateret hurtigere og generelt set sikrer dig en bedre drift. En professionel hjemmeside kræver professionelle værktøjer, hvorfor du altid bør anse betalte plugins som en fordel, da udviklerne har det fornødne økonomiske fundament for at kunne opdatere og vedligeholde deres plugins efter de seneste gældende sikkerheder og standarder.

Gennemgang af populære plugins

Vi har nedenfor samlet en liste af populære plugins, som vi mener kan hjælpe din hjemmeside på vejen til online succes. Vi håber, at listen kan inspirere dig, når du selv skal udvælge og installere plugins på din hjemmeside. Husk at listen er vejledende, og at dine behov og tanker for hjemmeside vil afgøre, om det enkelte plugin bør installeres eller ej.

Sådan installeres et plugin

Før vi præsenterer dig for de udvalgte plugins, vil vi kort forklare, hvordan du finder, downloader og installerer plugins til WordPress. I backenden i WordPress finder du i menubaren et menupunkt, der hedder ”Plugins”.

Plugins guide
WordPress Backend

Her kan du i menuen se, at du har mulighed for at vælge ”Installerede plugins”, ”Tilføj nyt” eller ”Editor”. Når du skal finde og tilføje nye plugins, klikker du på ”Tilføj nyt”. Derefter kommer nedenstående skærmbillede frem, hvori du kan søge efter plugins eller uploade et købt plugin.

Tilføj plugin
Upload plugin i WordPress

Når du finder det plugin, du vil installere på din side, klikker du på knappen ”Installer nu” ud for det pågældende plugin. Derefter installerer WordPress automatisk plugin’et på din side, og alt, du skal gøre, er at trykke ”Aktiver plugin”.

plugin installering
Installation af plugin lykkedes i WordPress

Kursusfabrikkens liste over populære plugins

Vi har samlet en liste over populære plugins.

Yoast SEO

Med dette plugin får du mulighed for at arbejde med SEO på din hjemmeside på en hurtig, let og brugervenlig måde.

Plugin'et er blandt de mest komplette SEO-plugins til WordPress. Det omfatter umiddelbart alt, hvad du har brug for for at kunne SEO-optimere de enkelte undersider på din hjemmeside.

Når du har installeret og aktiveret plugin'et, kan du nederst på de enkelte undersider i backenden finde en boks, der hedder ”Yoast SEO”. Her kan du udfylde SEO-titel, metabeskrivelse, søgeord samt mere avancerede SEO-indstillinger. Nærmest uanset hvilken form for hjemmeside du har, kommer du ikke uden om dette SEO-plugin – det er ekstremt brugbart og effektivt.

Yoast SEO Plugin
Yoast Plugin i WordPress

Yoast Duplicate Post

Når du allerede har downloadet Yoast SEO, bør du også overveje udviklernes populære plugin kaldet ”Yoast Duplicate Post”. Plugin'et giver dig mulighed for at klone eksisterende indlæg og sider, så du fremadrettet ikke skal bruge tid på at kopiere indhold fra en side, hvis den alligevel skal være opbygget efter samme struktur som en anden. Yoast udviklerne understreger selvfølgelig, at du altid skal huske at lave sidens indhold unikt efter dublering, inden den nye side offentliggøres.

Plugin'et er nærmest "idiotsikret" og betragtes af mange i branchen som en nødvendighed – men det er desværre ofte en overset funktion af WordPress-udviklerne selv.

Yoast duplicate post
Yoast Duplicate Post plugin i WordPress

Bit Form Pro

Bit Form en et avanceret og professionelt plugin til at oprette af kontaktformularer på din hjemmeside. Med Bit Form kan du arbejde med alt lige fra simple kontaktformularer til avancerede forms med betingelser, integreret SMTP-opsætning og recaptcha (jeg er ikke en robot), så du undgår spam. Hvis du har behov for et professionelt formplugin til at drifte din servicevirksomhed eller skabe en bedre kontaktflade på din hjemmeside, er Bit Form et billigt og effektivt værktøj.

Vær opmærksom på, at der er både en gratis og betalt version af Bit Form. Det er den betalte, vi vil fremhæve her, eftersom den er klart bedst. Bit Form Pro kan købes via installation af deres almene plugin eller direkte via deres hjemmeside. Bit Form er et fantastisk alternativ til de langt dyrere form-systemer som eksempelvis Gravity Forms og Ninja Forms.

Vil du læse mere om Bit Form, kan du besøge deres hjemmeside på bitapps.pro. Her finder du aktuelle priser og oversigter over deres form-plugins samt deres øvrige programudviklinger.

Bitform plugin
BitForm Freemium plugin til WordPress

Redirection

Med dette plugin kan du oprette redirects, som sikrer, at dine kunder ikke ender på en fejlside – også kaldet en 404-side. Plugin'et er gratis og kan både manuelt eller automatisk oprette redirects på din hjemmeside. Plugin'et er oftest installeret af bureauer og entusiaster på hjemmesider med skiftende indhold og url’er, så der ikke skabes fejl og blindgyder.

redirection 301 plugin
Redirect plugin til WordPress

All-in-One WP Migration

Hvis ikke du har et backup-system tilknyttet via dit webhotel, bør du installere et plugin til dette. Foruden håndtering af backups, kan du med All-in-One WP Migration også flyttedin hjemmeside til et nyt domæne, hvilket kan være anvendeligt, hvis du bygger din hjemmeside i et staging-miljø.

Alt efter størrelsen på din hjemmeside og hvor meget du ønsker at automatisere (helst så meget som muligt), kan du anvende plugin'et gratis eller tilkøbe den betalte løsning.

Wp all in one migration plugin
All-in-One Migration plugin for WordPress

Smash Balloon Social Photo Feed

Plugin'et fra Smash Balloon gør det muligt at fremvise Instagram-opslag fra din Instagram-konti direkte på din hjemmeside. Plugin'et tilkobles din profil, hvorefter der kan indlejres et fuldt responsivt (tilpasset automatisk til computer og mobil) billedeudpluk fra din IG-profil.

Dette er mildest talt et fantastisk plugin for personer, som ikke får opdateret og vedligeholdt deres hjemmeside, men som er til stede på og skarpe til SoMe. Ved at placere billedeudplukket synligt på hjemmesiden, fremvises indholdet direkte fra Instagram – uden reklamer eller andre profilers opslag ind imellem.

SmashBalloon plugin WordPress
SmashBalloon plugin WordPress

Cookiebot

Hvis ikke du allerede er bekendt med cookies, cookiebannere og EU's mange regler på området, har du travlt. For at gøre en lang historie kort, anbefaler vi dig at downloade og installere et rigtigt cookie-plugin – eksempelvis danske Cookiebot. Ved installation af Cookiebot vil du opleve, at du hurtigt kan overholde alle gældende regler på området.

Hvis du besøger en hjemmeside, som ikke oplyser specifikt om deres anvendte cookies – heriblandt ikke tillader dig at til- og fravælge præferencer – er det et brud på reglerne. Med Cookiebot kan du let komme på rette vej og ikke mindst sikre, at du er på den "rene sti".

cookiebot eksempel på lovlig cookie
CookieBanner vha. CookieBot (lovligt)
ulovligt cookieplugin
Et ulovligt CookieBanner

WooCommerce

Det sidste plugin, vi vil anbefale, er kun relevant for de virksomheder, der skal sælge produkter online på deres WordPress-hjemmeside. Dette brugervenlige plugin til WordPress gør det nemlig muligt at opbygge og udvikle en online forretning i det velkendte WordPress-miljø. Hvis du ønsker at oprette og udarbejde en webshop med WordPress, anbefaler vi på det kraftigste, at du gør brug af guides og manualer specifikt til dette formål, så din kommende online forretning vil få de bedste betingelser. Måske du endda bør overveje at få den udviklet af et professionelt bureau, så du er sikret, at alt spiller 110 procent fra start.

WooCommerce er det mest anvendte shopsystem på verdensplan, og der findes derfor tonsvis af materiale på området. Der findes desuden flere plugins til WooCommerce, som muliggør, at du også kan udvide shoppen i netop den retning, du ønsker.

WooCommerce plugin installation
WooCommerce plugin installation i WordPress

God fornøjelse med dine nye plugins

Vi har nu fremhævet flere populære plugins, som vi mener kan hjælpe din WordPress-hjemmeside til succes. Ud over de plugins, vi har fremhævet i denne guide, vil du naturligvis kunne finde et hav af andre relevante og brugbare plugins til netop din hjemmeside. Husk derfor altid at tjekke markedet for nye og spændende udvidelser, og husk bl.a. at undersøge og vurdere, om det pågældende plugin er godt for din hjemmeside ud fra dette indlægs guide til vurdering af et godt plugin.

Held og lykke med dit plugin-eventyr! Og hvis du ønsker hjælp, ses vi måske på et kursus i WordPress.

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS