facebook1pximg
Kursusfabrikkens blog

De bedste plugins til WordPress

De bedste plugins til WordPress
Selvom WordPress er et brugervenligt og populært CMS-system, har det også sine begrænsninger. Men det er der heldigvis råd for. Løsningen er plugins. Med plugins kan du udvide og tilpasse din hjemmeside, så den har netop de funktioner og muligheder, der er behov for. I dette indlæg præsenterer vi dig for de bedste plugins til WordPress.

Hvad er plugins?

Lad os kort forklare, hvad et plugin er. Et plugin er en form for tilbygning til din hjemmeside, der kan sikre, at du kan tilkoble nye funktioner og muligheder efter behov.

Plugins gør WordPress til et enormt alsidigt hjemmesidesystem.

Med plugins tilkobler du altså funktioner til hjemmesiden, som den ikke har haft før. Selvom forskellige hjemmesider typisk vil have forskellige behov, er der en række plugins, der er relevante for stort set alle hjemmesider. Vi præsenterer de bedste WordPress plugins her i indlægget.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med WordPress, kan du også hente vores miniguide til WordPress her!
miniguide wordpress

Hvorfor plugins?

Det smarte ved WordPress er, at du ikke behøver at kunne kode for at udarbejde en hjemmeside. Systemet arbejder nemlig med skabeloner og moduler, der gør det let for dig at opbygge din hjemmeside, præcis som du ønsker det. Hvis du endnu ikke har lavet en hjemmeside, kan du læse vores guide: hvordan laver man en hjemmeside i WordPress?

Men det simple system har naturligvis også sine begrænsninger. Derfor kan det være nødvendigt at tilkoble forskellige plugins, så du får adgang til udvidelser og funktioner, som ikke er muligt gennem en standard WordPress installation.

Når det kommer til plugins, er der uanede muligheder at vælge imellem. Faktisk findes der over 40.000 plugins til WordPress. Så du kan nok regne ud, at du ikke bare skal give dig i kast med at installere dem alle på din hjemmeside. Alt afhængig af, hvilke plugins du installerer, hvor mange der er aktive, hvordan de er kodede, og hvad deres formål er, kan der nemlig opstå problemer, hvis du installerer for mange plugins på din hjemmeside.

Nogle af de problemer kan f.eks. være, at din hjemmeside crasher, at den bliver for langsom, at sikkerheden sænkes osv. Derfor skal du sørge for kun at downloade og installere de plugins, som faktisk er relevante for din hjemmeside.

De bedste WordPress plugins

For at gøre det nemmere for dig at finde frem til, hvilke plugins du skal bruge på din hjemmeside, har vi samlet en række af de bedste plugins til WordPress. Vi håber, at de kan hjælpe dig godt på vej, når du skal sammensætte din egen plugin-løsning til din hjemmeside.

Men før vi præsenterer dig for de udvalgte plugins, vil vi kort forklare, hvordan du finder, downloader og installerer de plugins, du vil bruge på din hjemmeside.

I backenden i WordPress finder du i menubaren et menupunkt, der hedder ”Plugins”.
Plugins guide
Her kan du i menuen se, at du har mulighed for at vælge ”Installerede plugins”, ”Tilføj nyt” eller ”Editor”. Når du skal finde og tilføje nye plugins, klikker du på ”Tilføj nyt”. Derefter kommer nedenstående skærmbillede frem, hvori du kan søge efter plugins eller uploade et købt plugin.
Tilføj plugin
Når du finder det plugin, du vil installere på din side, klikker du på knappen ”Installer nu” ud fra det pågældende plugin. Derefter installerer WordPress automatisk plugin’et på din side, og alt, du skal gøre, er at trykke ”Aktiver plugin”.
plugin installering

Plugin: Yoast SEO

Med dette plugin får du mulighed for at arbejde med SEO på din hjemmeside på en hurtig, let og brugervenlig måde.
Yoast SEO
Plugin'et er det mest komplette SEO plugin til WordPress, der eksisterer i dag. Det omfatter alt, hvad du har brug for, for at kunne SEO-optimere de enkelte undersider på din hjemmeside.

Når du har installeret og aktiveret plugin'et, kan du nederst på de enkelte undersider i backenden finde en boks, der hedder ”Yoast SEO”. Her kan du udfylde SEO-titel, metabeskrivelse, søgeord samt mere avancerede SEO indstillinger. Uanset hvilken form for hjemmeside du har, kommer du ikke uden om dette SEO plugin.

Plugin: Google Analytics by Yoast

Et andet plugin, som også er relevant for alle hjemmesider, er plugin'et ”Google Analytics by Yoast”.
Google analytics by Yoast
Med dette plugin kan du koble din Analytics-konto med din hjemmeside, så du kan måle på trafikken på din hjemmeside.

Hvis du vil blive klogere på, hvordan besøgende navigerer på din hjemmeside, hvilke sider der virker optimalt og – måske endnu vigtigere – hvilke sider, der bør optimeres, kan Google Analytics give dig svarene.

Du har naturligvis flere muligheder for at koble din Analytics-konto med din hjemmeside, men en af de nemmeste og sikreste måder er at gøre brug af dette plugin. Du indsætter blot dit tracking-ID i plugin'et, og derefter vil du kunne se trafik fra din hjemmeside i Google Analytics.

Plugin: UpdraftPlus Backup and Restoration

Endnu et plugin, som er relevant at have på alle hjemmesider, er et backup plugin, der automatisk kan udføre backups af din hjemmeside. Der findes et hav af gode plugins til backup af din hjemmeside, men vi vil anbefale plugin'et ”UpdraftPlus”.
UpdraftPlus Backup
Det er vigtigt, at du installerer et backup plugin på din hjemmeside, da en WordPress side let kan blive hacket eller crashe. Hvis uheldet skulle være ude, behøver du altså ikke at starte helt fra bunden med at opbygge din hjemmeside. I stedet kan du blot hente og uploade filerne fra din backup af hjemmesiden.

Plugin: Broken Link Checker

Når du linker til relevant indhold på nettet, er det næsten umuligt at undgå, at der ind i mellem vil ske ændringer, der gør, at der opstår broken links. Broken links er links, der viser hen til en side, som ikke længere eksisterer. En nem måde at sikre, at du ikke har broken links på din hjemmeside, er ved at installere plugin'et ”Broken Link Checker”.
Broken Link Checker
Dette plugin vil automatisk sende alarmeringer til dig, hvis du har broken links på din hjemmeside. Derudover kan du direkte i plugin'et ændre dine broken links, så de i stedet linker hen til sider, der faktisk eksisterer.

Plugin: Simple 301 Redirects

Lidt i forlængelse af ovenstående vil vi gerne fremhæve plugin'et ”Simple 301 Redirects”.
Redirects
Det kan næsten ikke undgås, at du ind i mellem vil ændre URL-adresser på din hjemmeside, eller at en af dine undersider skal slettes fra din hjemmeside. Med dette plugin kan du undgå, at besøgende lander på tomme sider, eller at Google fraskriver din hjemmeside værdi. Ved at redirecte URL’s, der ikke længere eksisterer, kan du sikre, at alle undersider fortsat skaber værdi for både besøgende og for Google.

Plugin: MailChimp for WordPress

Det næste plugin, vi vil fremhæve, er kun relevant for de virksomheder, der arbejder med nyhedsbreve, eller mere populært sagt: e-mail markedsføring. Hvis dette er tilfældet, vil vi klart anbefale, at du installerer og aktiverer pluginet ”MailChimp for WordPress”.
MailChimp
Der findes utallige plugins til at koble MailChimp sammen med WordPress, men vi har god erfaring med at arbejde i dette simple og brugervenlige plugin. Plugin'et gør det nemt at integrere formularer til f.eks. tilmelding til et nyhedsbrev.

Plugin: WooCommerce – excelling eCommerce

Det sidste plugin, vi vil anbefale, er kun relevant for de virksomheder, der skal sælge produkter online. Dette brugervenlige plugin til WordPress gør det nemlig muligt at opbygge og udvikle en online forretning direkte på din WordPress-hjemmeside.
Woocommerce1
Det smarte ved dette plugin er, at du ikke behøver at udarbejde en shop i f.eks. Shopify, som du skal have ved siden af din eksisterende WordPress-hjemmeside. I stedet kan du installere og aktivere dette plugin og opbygge din shop direkte på din hjemmeside.

God fornøjelse med dine nye plugins

Vi har nu fremhævet de plugins, som vi mener, er de bedste plugins til WordPress. Ud over de plugins, vi har fremhævet i denne guide, vil du naturligvis kunne finde et hav af andre relevante og brugbare plugins til netop din hjemmeside.

Vi håber, at du kommer godt i gang med dine nye plugins!


P.s. Husk at du kan hente vores miniguide til WordPress, så du kan komme godt fra start med din nye hjemmeside. Du finder vores guide ved at klikke på billedet herunder.
miniguide wordpress

Vil du mere i dybden med WordPress og plugins? Tilmeld dig et kursus i WordPress

WordPress kursus basis
wordpress udvidet kursus
Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog