facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Årshjul skabelon - Hent en gratis skabelon til Excel

Gratis årshjul skabelon i excel

Et årshjul er ofte din bedste ven, når du skal skabe et struktureret overblik for det kommende års begivenheder. Og det gælder uanset, om du skal planlægge personalearrangementer, marketingaktiviteter eller andre vigtige opgaver i din virksomhed. I alle tilfælde støtter dit årshjul dig med effektiv planlægning.

Dit årshjul bidrager nemlig ikke blot til at visualisere tidsfrister og vigtige milepæle. Det hjælper dig med at synkroniseret diverse indsatser, så der er styr på og sammenhæng mellem alle aktiviteter og tiltag. Især i salgs- og marketing-branchen, hvor overblik, timing og koordinering er blevet decideret konkurrenceparametre, kan et årshjul være nøglen til at sikre. Kor sagt er det positivt, for alle i virksomheden at navigere ud fra samme kurs - mod virksomhedens mål.

Download vores gratis årshjul skabelon

Nu hvor du er blevet introduceret til, hvad et årshjul er, er det tid til at tage det næste skridt: Download vores årshjul og lær hvordan du anvender et årshjul i praksis.

Og her har vi gjort det nemt for dig! Vi har udarbejdet en gratis årshjul skabelon i Excel, som du kan få fingrene i 0g anvende allerede i dag. Download direkte ved at trykke på knappen ovenfpor og kom i gang med at udfylde dit nye årshjul.

Vores Excel skabelon er designet så den både er intuitiv at forstå og ekstremt let at tilpasse. Du kan nemt tilpasse den nøjagtig efter netop dine behov.

Åben excelfil med et årshjul
Skærmbillede fra Excel, hvor man let kan redigere i årshjulet (alle tomme felter ignoreres automatisk).
et årshjul skabt med Excel
Årshjulet efter meget simple ændringer i Excel-kolonnerne.

Skal du planlægge marketingkampagner, personale-events eller noget helt tredje? Med denne skabelon får du mulighed for at plotte alle tænkelige begivenheder og deadlines ind i et let overskueligt format, der skaber et forkromet overblik.

Med andre ord: Ved at bruge en skabelon i Excel kan du hurtigt justere og opdatere dine planer, så du konstant har alle opgaver 100% ajourført - og ikke mindst altid er et skridt foran.

En simpel guide til dit nye Excel årshjul

Efter at have downloadet din gratis skabelon, årshjul Excel, er det næste skridt at få tilpasset den til din virksomheds specifikke behov. En sådan tilpasning af modellen kan som udgangspunktet godt virke uoverskuelig og overvældende. Men med Excel bliver processen betydeligt mere håndterbar og simpel.

Du skal blot udfylde Kolonne C med de aktiviteter, du ønsker at have med i årshjulet. Behold tallene med henblik på at anvende rækkefølge og skriv fx "1. Nytår" i feltet C2. Og viola - nu er du i gang og kan begynde at opbygge dit årshjul. Du kan frit rette løs, og alle dine ændringer foregår live.

Nu skal du indtaste de vigtigste begivenheder og aktiviteter for det kommende år. Her giver Excel dig fleksibiliteten til at tilføje flere felter i samme måned, arbejde med fordelingerne og ændre i farver. Det gør det nemt at skelne mellem forskellige typer af begivenheder eller afdelinger.

Desuden kan du tilføje noter ved hver begivenhed eller berige med ekstra detaljer. Alle klassiske funktioner fra vores Excel kursus kan anvendes. Det gør dit årshjul til en omfattende ressource og et komplet planlægningsværktøj - for hele dit team.

Husk: Nøglen til et operativt og anvendeligt årshjul ligger i opbygningens enkelhed og klarhed. Så keep it simple, så det er overskueligt og let at forstå for alle involverede parter.

Relevante spørgsmål vi har modtaget på vores kurser

For at give dig en dybere forståelse af årshjulets potentiale og anvendelse, har vi samlet en liste over de hyppigst stillede spørgsmål. Dertil en række idéer til vigtige begivenheder, du kan inkludere i dit årshjul.

Hvad er et årshjul?

Et årshjul er et planlægningsværktøj, der bruges til at organisere og visualisere en virksomheds aktiviteter, begivenheder og vigtige deadlines - fordelt ud på det samlede kalenderår. Det hjælper med at holde styr på alt lige fra marketingkampagner til personalearrangementer, og det sikrer, at alle dele af organisationen arbejder i samme retning mod et fælles mål.

Hvordan laver man et årshjul i Excel?

At lave et årshjul i Excel behøver ikke være svært - og gøres allernemmest ved ganske enkelt at downloade vores skabelon. Du kan selvfølgelig også tage den lange vej og oprette et nyt regneark helt fra bunden - men hvorfor give dig selv ekstra arbejde, når det hele er klaret på forhånd med vores gratis skabelon. Derefter indtaster du de vigtige begivenheder og aktiviteter, og du kan tilpasse skabelonen ved at ændre i farver, tilføje detaljer og noter, hvilket gør den skræddersyet til netop din virksomheds behov.

Hvad er strategisk planlægning?

Strategisk planlægning er processen, hvor en organisation definerer sin strategi eller retning - og derpå træffer beslutninger om fordeling af ressourcer med henblik på at forfølge denne strategi. Dette inkluderer at fastlægge mål, identificere handlinger for at nå disse mål og mobilisere de rette ressourcer til at udføre handlingerne. Et årshjul er et værdifuldt værktøj i denne proces, da det giver et klart og konkret overblik over, hvornår og hvordan forskellige aktiviteter og mål skal implementeres.

Idéer til at ufylde et årshjul

Overvej at inkludere vigtige begivenheder og mærkedage såsom Black Friday, jul, industriferien, januarudsalg, efterårsferie, vinterferie og påske i dit årshjul. Disse begivenheder kan have stort potentiale ift. dine marketingkampagner, salgsstrategier og planlægningen af virksomhedens ressourcer.

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS