SEO analyse af Meta titel og beskrivelse

Test din meta titel og meta beskrivelse med en gratis SEO analyse. Vi har lavet et simpelt og effektivt SEO værktøj, som giver dig en lynhurtig vurdering af dine vigtigste meta-data. Indsæt en URL, afvent scanning og får en gratis SEO analyse af sidens titel og beskrivelse, inkl. længde, søgeord og optimeringsstatus.

Vores gratis SEO tool er lavet til dig, der er ny i SEO og gerne vil i gang uden teknisk bøvl. Ingen login. Ingen betaling. Fokus er at komme i gang med de første og vigtigste optimeringer.

Test din nuværende meta titel og meta beskrivelse. Scan din side med den gratis SEO analyse nedenfor, og se hvordan du klarer det. Kan du optimere noget?

Simpelt Søgeordstjek

Forventede søgeord: Afventer analyse
Forekomst i titel: Afventer analyse
Forekomst i beskrivelse: Afventer analyse

Sessionslog

Hvorfor er Meta data vigtig?

Meta data er din hjemmesides førstehåndsindtryk til brugeren i søgeresultaterne. Det er herfra brugere på blandt andet Google, Bing, etc. skal afgøre, om din side er relevant. Hvis en bruger finder din side relevant, klikker vedkommende på Meta titel og kommer ind til din hjemmeside.

Når du skriver en målrettet og præcis titel, giver du både bruger og Google et klart signal om, hvad den aktuelle landingside indholder. Brugeren får således en overskuelig præsentation, som enten frister til klik eller bliver forbigået. Beskrivelsen er heller ikke en ligegyldig tekst. Den fungerer som en kort udvidet reklametekst for siden. Det er din mulighed for at skabe lidt ekstra værdi og vise, hvorfor netop dit hjemmeside fortjener den ekstra opmærksomhed og brugerens klik.

Hvis du formår at skrive en god titel og beskrivelse, med fokus på brugerens behov og brug af søgeord, øger du chancen for flere klik og bedre placering.

Vil du lære mere om, hvordan du målrettet arbejder med SEO og bliver synlig i toppen af Google, anbefaler vi et SEO kursus. Vores kursus i SEO er praksisnært, og lærer dig hvordan man kommer til tops på Google, Bing og andre søgemaskiner.

En god meta titel

En god meta titel starter med det vigtigste søgeord. Det skal placeres så tæt på begyndelsen som muligt, da Google tillægger starten af titlen mest betydning. Samtidig skaber det relevans og tydelighed for brugeren, som lynhurtigt scanner søgeresultaterne for relevans ift. deres søgning.

Titlen skal være unik for hver enkelt side. Du må aldrig genbruge samme titel på tværs af dit website, da det kan forvirre både Google og bruger. I stedet bør titlen afspejle det unikke indhold, som netop den aktuelle landingsside tilbyder.

Pladsen er knap. Der er kun cirka op til 60 tegn at gøre godt med i Meta titlen. Derfor fraråder vi faktisk at bruge den værdifulde plads på dit firmanavn. Mange tror det er nødvendigt, men Google er så frække, at de automatisk skærer det væk, hvis ikke det vurderes som relevant. Brug i stedet pladsen på at fortælle, hvad der adskiller dig fra konkurrenterne. Hvad får brugeren hos dig, som de ikke får andre steder?

En god titel fanger med få ord og fortæller præcist, hvorfor det netop er din side, der skal klikkes på.

En god meta beskrivelse

Meta beskrivelsen er, som nævnt, en slags udvidet salgstekst for din hjemmeside i søgeresultaterne. Det er her, du med lidt ekstra ord skal overbevise brugeren om at klikke på netop din side. Den anbefalede længde for en meta beskrivelse er 120 til 160 tegn. Teksten skal derfor både være præcis og overbevisende.

En god beskrivelse starter med brugerens behov. Hvad leder de efter, og hvad kan du tilbyde, der matcher deres søgning? Brug gerne dit vigtigste søgeord fra landingssiden, tidligt i teksten. Det skaber genkendelighed og viser relevans.

Husk, at Google nogle gange vælger at vise en anden tekst end den du har skrevet, hvis de mener noget andet passer bedre. Men det er ingen undskyldning for at slække på kvaliteten. Din meta beskrivelse skal være skrevet til mennesket, ikke til algoritmen. Den skal være klar, relevant og passe til det indhold, brugeren møder på siden.

Gratis meta titel og meta analyse værktøj SEO

Tak fordi du læste med!
Artiklen blev skrevet af Simon Vinther fra Kursusfabrikken