Grafik for marketing-medarbejderen

Grafik for marketingmedarbejderen

Det bliver mere og mere almindeligt, at marketing- og kommunikationsmedarbejdere også varetager mindre grafiske opgaver.

Sidder du i samme situation? Så har vi samlet en række af de bedste værktøjer og hjemmesider, der kan hjælpe dig i dit grafiske arbejde.

Læs med her og dyk ned i en række udvalgte værktøjer og programmer til mindre grafiske opgaver – for ikke-grafikere.

Grafik for marketingmedarbejderen - Kursusfabrikken.dk

Adobes programmer: Grafikkens mester

Inden vi dykker ned i de enkelte værktøjer, vil vi først og fremmest slå et slag for Adobes programmer.

Adobe-pakken kan være en stor mundfuld, hvis du ikke tidligere har arbejdet med grafisk design. Og det kan også være svært at finde hoved og hale i, hvornår du skal bruge hvilket program.

For hvordan er det nu lige med brochurer, webbannere og visitkort? Er det InDesign eller Photoshop, du skal bruge? Og er det hurtigst at redigere billedmateriale i Photoshop eller Lightroom?

Men selvom Adobe-pakken kan være en stor mundfuld, har det så mange fordele, at det bestemt kan betale sig at kaste sig over programmerne.

Hvis du formår at mestre Adobe-pakken, vil du kunne redigere professionelle billeder, logoer, brochurer, videoer, animationer, visitkort, magasiner, bøger og meget mere. Hvert program har sin force og er oplagt til forskellige produkter.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, har vi naturligvis også kurser i de enkelte programmer. Se alle vores grafiske kurser her.

BONUSTIP!

TIP! I denne guide kan du blive klogere på, hvornår du skal bruge hvilket Adobe-program.

1. Gratis billeder: Pexels, Unsplash og Pixabay

Pexels logo - Kursusfabrikken.dk

www.pexels.com

Unsplash - Kursusfabrikken.dk

www.unsplash.com

Pixabay - Kursusfabrikken.dk

www.pixabay.com/da

På de tre hjemmesider kan du downloade gratis stockbilleder og videoer i høj kvalitet. Hjemmesiderne er lettilgængelige, men i og med at billederne er gratis, er udvalget også en smule begrænset, når du søger efter bestemte emner.

Leder du efter et større udvalg af billeder, findes der også en række betalte sites, som f.eks. Shutterstock, hvor du kan købe de billeder, du skal bruge.

2. Ikoner og figurer: Freepik, Flaticon og Iconfinder

Freepik - Kursusfabrikken.dk

www.freepik.com

Flaticon - Kursusfabrikken.dk

www.flaticon.com

Iconfinder - Kursusfabrikken.dk

www.iconfinder.com

Der findes utallige hjemmesider med ikoner i forskellige formater og størrelser, som du kan bruge i dine grafiske produktioner. Mange af hjemmesiderne har både betalte ikoner og gratis versioner.

Langt de fleste steder kan du downloade ikonerne i både SVG, PNG og AI-filer alt efter, hvad du har brug for.

3. Farver: Canva, Colourlovers og Design-seeds

Canva - Kursusfabrikken.dk

www.canva.com/colors/color-palettes

www.colourlovers.com/palettes

Design-seeds - Kursusfabrikken.dk

www.design-seeds.com

Når du skal lave grafiske produktioner, bannere eller blogindlæg er det ofte en god idé at inkludere flere farver og farvervarianter. Her kan det være svært bare at gætte sig frem til farver, der matcher hinanden.

Men der er heldigvis hjælp at hente i de mange farver, mønstre og farvepaletter, som du kan finde online. På ovenstående sider kan du f.eks. finde foruddefinerede farvepaletter. Flere steder har du også mulighed for at uploade dit eget billede, hvorefter de mest brugte farver trækkes ud af billedet med farvekoder.

4. Fonte: Fonts.Google, Fontsquirrel og Dafont

Google Fonts - Kursusfabrikken.dk

www.fonts.google.com

Fontsquirrel - Kursusfabrikken.dk

www.fontsquirrel.com

www.dafont.com

Fonte er en stor del af udtrykket, hvad enten du designer bannere, hjemmesider eller noget helt tredje. Ofte vil det være nødvendigt at implementere andre fonte end dem, der ligger som standardfonte.

Det kan være en kunst at finde den helt rigtige font, men det kan være givet godt ud at få de relevante fonte installeret, så du også har dem til fremtidige opgaver.

5. Videoer og GIFs: Premiere Rush, Inshot og Canva

Premiere Rush - Kursusfabrikken.dk

www.adobe.com/products/premiere-rush.html

Inshot - Kursusfabrikken.dk

www.inshot.com

Canva - Kursusfabrikken.dk

www.canva.com

Adobe Premiere Rush er en light-version af Premiere Pro til videoredigering. Programmet har mange af de samme funktioner, men det er lettere at finde rundt i for nybegyndere.

Derudover findes der efterhånden utallige apps på mobilen, som f.eks. Inshot, som du kan bruge til at omdanne billeder til videoer. Denne form er specielt god til Instagram-opslag, så opslagene bliver mere levende.

Sidst, men absolut ikke mindst, kan du også bruge Canva til at lave GIFs og korte videoer.

6. Webdesign: Themeforest, Template-monster og Creative Market

6. Webdesign: Themeforest, Templatemonster og Creative Market

Themeforest - Kursusfabrikken.dk

www.themeforest.net

Templatemonster - Kursusfabrikken.dk

www.templatemonster.com

www.creativemarket.com

Hvis du skal udarbejde en hjemmeside, behøver du bestemt ikke at lave arbejdet fra bunden. Der ligger så mange professionelle skabeloner online, at det næsten ville være spil af tid – medmindre I selvfølgelig har nogle helt unikke behov.

På ovenstående hjemmesider finder du et bredt udvalg af skabeloner til webdesign. Hvis du søger mere inspiration til skabeloner, kan du også downloade vores guide ”Skabeloner er guld” her.

Find et kursus, der kan hjælpe dig med grafisk design og video

Adobe indesign kursus - kursusfabrikken.dk
adobe photoshop kursus - kursusfabrikken.dk
adobe illustrator kursus - kursusfabrikken.dk

Vil du modtage vores nyeste indlæg og guides direkte i din indbakke?