facebook1pximg
Tlf: 61 66 76 28
kursusfabrikken logo
Kurser
search icon
Kursusfabrikkens blog

Grafik for marketingmedarbejderen

Grafik for marketingmedarbejderen 720x405

Det bliver mere og mere almindeligt, at marketing- og kommunikationsmedarbejdere også varetager mindre grafiske opgaver.

Sidder du i samme situation? Så har vi samlet en række af de bedste værktøjer og hjemmesider, der kan hjælpe dig i dit grafiske arbejde.

Læs med her og dyk ned i en række udvalgte værktøjer og programmer til mindre grafiske opgaver – for ikke-grafikere.

Adobes programmer: Grafikkens mester

Inden vi dykker ned i de enkelte værktøjer, vil vi først og fremmest slå et slag for Adobes programmer.

Adobe-pakken kan være en stor mundfuld, hvis du ikke tidligere har arbejdet med grafisk design. Og det kan også være svært at finde hoved og hale i, hvornår du skal bruge hvilket program.

For hvordan er det nu lige med brochurer, webbannere og visitkort? Er det InDesign eller Photoshop, du skal bruge? Og er det hurtigst at redigere billedmateriale i Photoshop eller Lightroom?

Men selvom Adobe-pakken kan være en stor mundfuld, har det så mange fordele, at det bestemt kan betale sig at kaste sig over programmerne.

Hvis du formår at mestre Adobe-pakken, vil du kunne redigere professionelle billeder, logoer, brochurer, videoer, animationer, visitkort, magasiner, bøger og meget mere. Hvert program har sin force og er oplagt til forskellige produkter.

Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang, har vi naturligvis også kurser i de enkelte programmer. Se alle vores grafiske kurser her.

BONUSTIP!

TIP! I denne guide kan du blive klogere på, hvornår du skal bruge hvilket Adobe-program.

1. Gratis billeder: Pexels, Unsplash og Pixabay

Pexels logo

www.pexels.com

 

Pixabay

www.pixabay.com/da

unsplash logo

www.unsplash.com

På de tre hjemmesider kan du downloade gratis stockbilleder og videoer i høj kvalitet. Hjemmesiderne er lettilgængelige, men i og med at billederne er gratis, er udvalget også en smule begrænset, når du søger efter bestemte emner.

Leder du efter et større udvalg af billeder, findes der også en række betalte sites, som f.eks. Shutterstock, hvor du kan købe de billeder, du skal bruge.

2. Ikoner og figurer: Freepik, Flaticon og Iconfinder

freepik

www.freepik.com

 

Iconfinder

www.iconfinder.com

Flaticon

www.flaticon.com

Der findes utallige hjemmesider med ikoner i forskellige formater og størrelser, som du kan bruge i dine grafiske produktioner. Mange af hjemmesiderne har både betalte ikoner og gratis versioner.

Langt de fleste steder kan du downloade ikonerne i både SVG, PNG og AI-filer alt efter, hvad du har brug for.

3. Farver: Canva, Colourlovers og Design-seeds

Canva

www.canva.com/colors/color-palettes

Designseeds

www.design-seeds.com

colourlovers

www.colourlovers.com/palettes

4. Fonte: Fonts.Google, Fontsquirrel og Dafont

Google Fonts

www.fonts.google.com

 

Dafont

www.dafont.com

Font

www.fontsquirrel.com

Fonte er en stor del af udtrykket, hvad enten du designer bannere, hjemmesider eller noget helt tredje. Ofte vil det være nødvendigt at implementere andre fonte end dem, der ligger som standardfonte.

Det kan være en kunst at finde den helt rigtige font, men det kan være givet godt ud at få de relevante fonte installeret, så du også har dem til fremtidige opgaver.

5. Videoer og GIFs: Premiere Rush, Inshot og Canva

Premiere rush

www.adobe.com/products/premiere-rush.html

 

Canva

www.canva.com

inshot

www.inshot.com

Adobe Premiere Rush er en light-version af Premiere Pro til videoredigering. Programmet har mange af de samme funktioner, men det er lettere at finde rundt i for nybegyndere.

Derudover findes der efterhånden utallige apps på mobilen, som f.eks. Inshot, som du kan bruge til at omdanne billeder til videoer. Denne form er specielt god til Instagram-opslag, så opslagene bliver mere levende.

Sidst, men absolut ikke mindst, kan du også bruge Canva til at lave GIFs og korte videoer.

6. Webdesign: Themeforest, Templatemonster og Creative Market

Themeforest

www.themeforest.net

Creative market

www.creativemarket.com

Templatemonster

www.templatemonster.com

Hvis du skal udarbejde en hjemmeside, behøver du bestemt ikke at lave arbejdet fra bunden. Der ligger så mange professionelle skabeloner online, at det næsten ville være spil af tid – medmindre I selvfølgelig har nogle helt unikke behov.

På ovenstående hjemmesider finder du et bredt udvalg af skabeloner til webdesign. Hvis du søger mere inspiration til skabeloner, kan du også downloade vores guide ”Skabeloner er guld” her.

Find et kursus, der kan hjælpe dig med grafisk design og video

indesign kursus
photoshop kursus
illustrator kursus
Videomarkedsføring

Modtager du vores nyhedsbrev? 

Tilmeld dig og bliv opdateret med lærerigt indhold

Tilladelse til markedsføring*

Læs vilkår og betingelser for tilmelding her

Ved at give os dit samtykke, siger du ”Ja tak” til via e-mail at modtage gode tilbud og nyheder inden for digital markedsføring og kursusafholdelse. Samtidig giver du os tilladelse til at gemme og bruge oplysninger om dig. Du kan til enhver tid framelde dig nyhedsbrevet og tilbagekalde dit samtykke til behandling af persondata. Du kan læse meget mere om hvordan vi passer på dine personoplysninger her.

Del siden med dit netværK

Kursusfabrikken ApS