facebook1pximg
kursusfabrikken logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Google My Business

Google My Business
Hvis du ikke allerede har oprettet en Google My Business-konto, er det med at komme i gang. Google My Business er nemlig et genialt værktøj til at kontrollere din virksomheds oplysninger på Google. Brug Google My Business til at øge din online synlighed, administrere virksomhedsoplysninger, få din virksomhed på Google Maps, uploade billeder og meget mere.

Hvad er Google My Business?

Google My Business er en sammenlægning af forskellige Google-ydelser. Hvad der tidligere var kendt som Google Places og Google+ for virksomheder, er nu blevet samlet i ét værktøj; nemlig Google My Business.

Google My Business er et administratorcenter, hvori du kan kontrollere alle dine Google-aktiviteter på samme sted. Du kan f.eks. kontrollere dine oplysninger ved søgninger og i Google Maps.

Med Google My Business kan du administrere og kontrollere alle dine aktiviteter på Google på én og samme platform. Du kan f.eks.:

 • Kontrollere, hvordan din virksomhed vises i Googles søgemaskine
 • Administrere/kontrollere virksomhedsoplysninger
 • Øge din virksomheds online troværdighed
 • Øge din online synlighed
 • Koble adresse, billeder og anmeldelser mm. til din virksomhed
 • Vise din virksomheds lokalitet på Google Maps
 • Gøre det nemt for brugerne at finde oplysninger om åbningstider, adresse, hjemmeside mm.

Med ganske få tiltag kan du gøre dine anmeldelser, kontaktinformation, adresse, åbningstider mm. synlig på Google.

Hvis du for eksempel søger på Kursusfabrikken på Google, vil du i højre side kunne se de oplysninger, som er blevet tilføjet og redigeret gennem Google My Business.
Google My Business Kursusfabrikken

Kom i gang med Google My Business

Alle virksomheder kan oprette en Google My Business-konto. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Det eneste, det kræver, er, at du har oprettet en gratis Google-konto.

Første gang du går ind på Google My Business, vil du blive mødt af nedenstående skærmbillede.
Virksomhed på Google My Business
Her klikker du på ”Kom på Google”. Du bliver nu mødt af et skærmbillede, hvor du kan søge efter din virksomhed. Hvis du ikke tidligere har angivet din adresse eller har oprettet en Google+ side, er det ikke sikkert, at Google kan finde frem til din adresse. Derfor kan det være nødvendigt selv at udfylde oplysninger som f.eks. Virksomhedsnavn, adresse, kategori mm.

Når du har udfyldt og/eller gennemgået dine oplysninger, skal du godkende, at du er autoriseret til at administrere virksomheden.

Herefter er du klar til at oprette og administrere din Google My Business-konto.

Bekræft din virksomhed og adresse

Inden din virksomhed bliver synlig i Google Maps, skal du først verificere din virksomhed og din virksomhedsadresse. Det gør du ved, at Google sender et ”postkort” med posten til den adresse, du har angivet. Postkortet indeholder en verificeringskode, som du kan bruge til at bekræfte, at det er din virksomhedsadresse.
Bekræft adresse
Hvis din virksomhed allerede er kendt af Google, kan du også få mulighed for at verificere adressen via telefon eller e-mail. Men hvis din virksomhed ikke er kendt af Google, vil det være nødvendigt at få tilsendt en verificeringskode med posten.

Når du har verificeret din adresse, vil din virksomhed være synlig i Googles kortfunktion; Google Maps.

Fordele ved Google Maps

Google Maps er et godt værktøj i mange henseender. Når det handler om søgemaskineoptimering, er en af de vigtigste ting at komme til at fylde mest på Google, så potentielle kunder lægger mærke til dig.

Når du har oprettet en Google My Business-konto, har du mulighed for at blive vist i Google Maps. Google Maps er primært relevant, når det drejer sig om lokale søgninger.

En lokal søgning kan for eksempel være „Blomsterhandler Aarhus“. Når du specificerer dine søgninger til at omfatte lokale placeringer, vil dine søgeresultater typisk se ud som på billedet nedenfor.
Lokal søgning Google My Business
Det er derfor meget effektivt, når du skal øge din synlighed i søgeresultaterne.

Det, der adskiller lokale søgninger fra almindelige søgninger, er, at der ved lokale søgninger vises et kort i søgeresultaterne. På kortet er lokale søgninger markeret, og de har derfor stor sandsynlighed for at fange potentielle kunders opmærksomhed.

Og hvorfor er det så vigtigt at blive vist på kortet? Fordi flere og flere søger efter lokale virksomheder på nettet. Og det er bestemt ikke blevet mindre, efterhånden som smartphones er blevet hvermandseje.

Forestil dig, at du er på vej hjem fra arbejde, og din cykel punkterer midt i Odense. Hvis du skal finde en cykelhandler, hvordan vil du så gøre det? Langt de fleste vil formentlig skrive „Cykelhandler Odense“ på Google og bruge kortfunktionen til at finde den cykelhandler, der ligger tættest på, hvor de befinder sig.

Du kan altså miste potentielle kunder ved ikke at have verificeret din adresse på Google Maps. Selvom du er synlig, kan du også miste kunder ved ikke at have opdateret dine oplysninger eller tilføjet et telefonnummer. Sørg for at gøre det nemt for interesserede kunder at finde din adresse, åbningstider og kontaktoplysninger.

Næste skridt

Når du har verificeret dine oplysninger, og gjort din virksomhed synlig på Google Maps, er du klar til næste skridt.

Næste skridt går ud på at udfylde din virksomhedsprofil på Google+ med alle relevante oplysninger, som dine kunder kunne få brug for, når de søger efter din virksomhed og/eller dine produkter online. Jo mere du udfylder, jo bedre.

Hvad er Google+?

Google+ er Googles konkurrent til Facebook, og mange af de funktioner, du kan finde i Google+, minder derfor en del om dem, du måske allerede kender fra Facebook.

På Google+ kan du oprette en virksomhedsside. Det er et effektivt værktøj til at skabe og opretholde dit forhold til både potentielle og eksisterende kunder.

Den helt store fordel, ved at benytte sig af Google+, er, at det er Googles produkt. Derfor må man antage, at Google vil tillægge det mere værdi, hvis man har en profil på Google+ frem for eksempelvis Facebook.

Profil på Google+

Som vi tidligere var inde på, handler det om at udfylde så mange oplysninger som muligt, når du opretter din virksomhedsprofil på Google+.

Første gang du logger på, vil du blive mødt af en næsten tom profil, hvor der kun er udfyldt dit virksomhedsnavn.
Virksomhedsside Google My Business

Som du kan se på ovenstående screenshot, har du mulighed for at udfylde et hav af oplysninger. Vi anbefaler, at du som minimum udfylder og uploader materiale til følgende:

 • Virksomhedsbeskrivelse/kategori
 • Telefonnummer/mobilnummer
 • E-mail
 • Link til hjemmeside
 • Åbningstider/Telefontider
 • Forsidebillede/Coverbillede
 • Profilbillede

Derudover er det en god idé, hvis du allerede fra start prioriterer at oprette produktbilleder eller andre relevante billeder fra virksomheden. Ifølge Google får virksomheder med billeder 42 % flere anmodninger om kørselsvejledning på Google Maps end virksomheder, der ikke har uploadet billeder. Og 35 % flere klikker sig frem til en hjemmeside med billeder.

Du har også mulighed for at tilføje en virtuel rundtur, som kan give interesserede mulighed for at gå på opdagelse i din virksomhed og jeres lokaler.

Virtuel rundtur
Når du trykker på ”Tilføj virtuel rundtur”, vil du blive ført videre til en side, hvorpå du har mulighed for at bestille en fotograf, der kan komme og filme en 360 graders præsentation af jeres virksomhed.
virtuel rundtur google+
Det er langt fra nødvendigt for alle virksomheder at tilføje en virtuel tur til deres Google+ side. Men ikke desto mindre kan det være en god idé, hvis du for eksempel ejer en hyggelig vinbar eller en butik.

Administrér din Google+ side

Med de grundlæggende indstillinger på plads, er du nu klar til at arbejde videre med din Google+ side. I Google+ vil du kunne se nedenstående menu, når du logger ind på din konto.
google+ side

Start

Under ”Start” kan du få indsigt i din profil, visninger, klik mm. Det er også her, du kan administrere dine anmeldelser og tilkoble blandt andet Google Analytics og YouTube.

Oplysninger

Under ”Oplysninger” kan du se nogle af de oplysninger, du har angivet om din virksomhed. Her er det også let at rette hjemmeside-adresse, åbningstider og telefonnummer samt at tilføje relevante billeder.

Fotos

Det er her, du administrerer og tilføjer billeder til forskellige kategorier. Du kan for eksempel tilføje identitetsbilleder (profil- og coverbilleder), indendørs- og udendørs billeder og meget mere.

Anmeldelser

Under ”Anmeldelser” kan du se og gennemgå de anmeldelser, dine kunder har givet. Du har også mulighed for at svare på hver enkelt anmeldelse.

Indsigt

Under ”Indsigt” kan du finde oplysninger om trafikdata og synlighed. Du har blandt andet mulighed for at dykke ned i antal klik, antal rutevejlednings-anmodninger, telefonopkald og meget mere.

Held og lykke med dit arbejde i Google My Business

Vi håber, at du har opnået en forståelse af, hvad Google My Business er, samt hvorfor og hvordan du kan bruge platformen.

Held og lykke med dit arbejde i Google My Business!

Del siden med dit netværK

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS