facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt

Skjul rækker i Excel

Funktion til Excel
Funktionens navn: Skjul rækker
Funktionsgenvej: CTRL + 0

CTRL + 0

Beskrivelse af funktionen
Skjuler de valgte kolonner i regnearket.

"Skjul rækker"-funktionen i Excel (CTRL + 0) er en hyppigt anvendt funktion - og det med rette. Denne facilitet er især gavnlig, når du håndterer et omfangsrigt datasæt og primært ønsker at se og manipulere med en begrænset delmængde af dataene.

Efter at have markeret de kolonner, du ønsker at skjule, og trykket 'CTRL + 0', vil de valgte kolonner blive usynlige. Men bare rolig - dataene er ikke slettet. De er bare skjulte for at give dig et mere overskueligt regneark.

Dette lille trick er især nyttigt, når du præsenterer data for andre. Ved at skjule irrelevante kolonner, kan du fokusere din præsentation og sikre, at modtagerne af præsentationen kun ser det, der er mest relevant for dem.

Funktionen er i den grad også smart, hvis du skal arbejde med dataanalyse. Ofte vil der være visse kolonner med data, der ikke er relevante for den specifikke analyse, du er i gang med. Ved at skjule disse kolonner kan du få et mere overskueligt regneark og dermed ikke kun skærpe dit eget analytiske blik, men også fokusere selve analysen.

Det er vigtigt at huske, at selvom kolonnerne er skjulte, vil Excel stadig tage dataene i disse kolonner i betragtning, når du laver beregninger eller analyser i dit regneark. Det gør "Skjul rækker"-funktionen til et særdeles effektivt værktøj til at forbedre overskueligheden i dit regneark, uden at det påvirker dine beregninger og datavaliditeten i din analyse.

Bliv bedre til Excel

Når du har klaret dagens opgaver i Excel, og har mestret funktionen "Skjul rækker", må du endelig huske at vi tilbyder at opkvalificere dig, så du bliver endnu bedre i programmet. Vi tilbyder bl.a. grundlæggende kurser i Excel og kurser for øvede Excel-brugere.
Kursusoversigt, Mette og Camille er på kursus
Har du behov for et kursus?

Mange funktioner og genveje kan være svære at forstå, hvis du ikke har fået den helt rette introduktion. Vi har kurser, som kan afhjælpe dine udfordringer.

Se alle kurser
Kursusfabrikken ApS