3 Digitale Trends i 2019

Det er blevet den tid på året, hvor vi endnu engang dykker ned i den digitale krystalkugle og giver jer vores bud på, hvad der bliver de helt store Digitale Trends i det nye år.

Og ikke overraskende er der mange gengangere – robotterne kommer, tech-giganterne overtager vores hjem, og vi ser mere video end nogensinde før. Selvom det på nogle punkter kan lyde lidt dystert, er der ingen grund til bekymring – i hvert fald ikke hvis du tager virksomhedsbrillerne på. De nye trends byder både på større automatisering, nye spændende annonceringsmuligheder og ikke mindst nye formater til at nå dine kernekunder.

Herunder finder du de 3 vigtigste Digitale Trends i 2019 – god læselyst!

Her er de 3 trends, du skal holde øje med i 2019:

1. Voice Search Marketing

Sidste år var Voice Search med på vores liste over digitale trends i 2018 – og det kommer den altså også i 2019!

Men ikke i helt samme form som vi beskrev sidste år. I 2019 bevæger stemmestyret markedsføring sig fra mobiltelefonen og ind i de danske hjem – byd velkommen til din egen personlige digitale hjemmeassistent.

Omfanget af hvor mange digitale assistenter, såsom Amazon Echo, Google Assistent eller Apple HomePod, vi kommer til at se i Danmark, vides ikke endnu. Men følger det trenden i USA, skal man ikke undervurdere, hvor massiv en indflydelse det kan have på markedsføringen i lille Danmark.

Det er tid til at vælge, om du vil sige godmorgen til Siri, Google eller Alexa – blot for at nævne et lille udvalg af digitale altmuligmænd, der er klar til at hjælpe dig i din travle hverdag.

Udover at spørge hvordan vejret bliver i dag, eller om du har nogle møder i din kalender på fredag, så er de digitale assistenter blandt andet også i stand til at ringe personer op, skrive beskeder og e-mails og ikke mindst: Foretage søgninger på søgemaskiner. Specielt sidstnævnte er interessant at dykke ned i, hvis man ser det fra Googles synspunkt. Det er ingen hemmelighed, at Google lever af deres annonceringsmuligheder på deres søgemaskine – men hvordan fungerer det lige, når søgninger foretages via stemmen? Mange venter spændt på at høre, hvordan Google tackler den udfordring.

Mere end hver sjette amerikaner ejer en “Smart speaker” – men man anslår at omkring 100 millioner vil eje en digital assistent ved udgangen af 2018. Kilde: Canalys

Det går kun én vej, når det kommer til salget af “Smart Speakers” – i hvert fald i USA.

Et bud på hvordan virksomheder kan udnytte stemmesøgninger og selv tage en bid af Google-kagen, er at udvikle deres egne talende assistenter. For eksempel har Matas i forbindelse med lanceringen af Google Assistent i september 2018 fået en ny virtuel medarbejder, der skal guide kunder gennem hjemmesiden, ved blot at bruge talens kraft (Hesehus, 11. september 2018).

For de mindre virksomheder der ikke lige har udviklingskræfterne eller økonomien til at lancere deres egen virtuelle assistent, kan man i stedet begynde at overveje, hvordan SEO-strategien skal være fremover, hvis søgninger begynder at blive foretaget via stemmen. Ændrer vores søgninger sig? Bliver de mere spørgende, personlige eller noget helt tredje?

Byd robotterne indenfor – men vær forberedt på, at de ikke smutter hjem lige foreløbig!

BONUSTIP! ?

Få en større synlighed på Google – optimér dine sider mod feature snippets! Du har måske set dem før, men når du søger svar på et spørgsmål på Google, så finder du ofte en feature snippet øverst i søgeresultaterne. Du skal selvfølgelig være den virksomhed, der kommer frem først – specielt nu, hvor vi kan stille spørgsmål direkte til Google gennem stemmestyring. Læs mere om hvordan, lige her.

2. Robotic Process Automation

Du skal nok begynde at vænne dig til tanken om, at det ikke er alle dine kollegaer, du i fremtiden kan få en sludder med omkring weekendens strabadser – for RPA-teknologien bruges i stigende grad til at lave det, man populært kunne kalde ”Digitale medarbejdere”.

Software-robotter bruges af virksomheder til at udføre computerarbejde som enten er trivielt eller dataintensivt – og robotter laver ikke tastefejl, i modsætning til deres menneskelige kollegaer.

RPA kan implementeres på en lang række processer i en virksomhed. Et lavpraktisk eksempel på RPA-implementering er for eksempel, at du som menneske udfører en række handlinger på en computer i forbindelse med oprettelsen af en ny kunde i dit CRM-system. RPA-softwaren går herefter ind og kopierer dine handlinger og effektiviserer dem. Fra nu af, har robotten lært at oprette nye kunder i CRM-systemet og kan derudover gøre det langt hurtigere end dig – og for en brøkdel af din samlede timeløn.

Betyder det så, at du bliver unødvendig? Nej, bare rolig! Det er selvsagt ikke alle funktioner, din nye robot-ven kan udføre.

Oftest implementeres RPA hvor variationen af arbejdsopgaverne ikke er for store – eller på opgaver, som du i forvejen er glad for at slippe af med, fordi det er en tidsrøver. Så kan du i stedet koncentrere dig om opgaver, der skaber en anden form for værdi for din virksomhed.

Nogle mener, at RPA blot er et af de første skridt imod en langt større selvstændighed blandt robotsoftware og kunstig intelligens. Hvor robotterne ikke blot kopierer og effektiviserer dine arbejdsprocesser, men selv går ind og skaber nye variationer.

HVAD ER RPA?

RPA står for Robotic Process Automation og er egentlig en afstikker af BPA (Business Process Automation), der er den brede betegnelse for automatiseringer af arbejdsprocesser. RPA er baseret på udnyttelsen af software-robotter og kunstig intelligens til at fremme komplicerede digitale processer i en virksomhed. Kilde: Wikipedia

Digitale trends 2019

Et godt eksempel på dette så vi tidligere på året, da Google introducerede nye automatiseringsmuligheder (Responsive Search Ads) til deres annonceringsværktøj, Google Ads. En af disse opdateringer var blandt andet at lade kunstig intelligens gå ind og bestemme de bedste variationer af dine annoncetekster, i forhold til brugernes søgninger. Det er stadig kun lavet på forsøgsbasis fra Googles side, men vi tør godt spå om, at 2019 bliver året, hvor de store tech-giganter for alvor satser på at ansætte en lang række nye virtuelle medarbejdere. Hvis du selv har fået smag for RPA-implementering, kan du læse vores kursusbeskrivelse lige her.

Trends i 2019 - robot
BONUSTIP! ?

Sender du en automatisk velkomstmail ud til dine nyhedsbrevsmodtagere? Så arbejder du faktisk allerede med RPA – i en light-udgave. E-mail automation er et godt eksempel på robot-software, der letter dine arbejdsopgaver betydeligt i hverdagen. Prøv at sætte dig ned og tænk over andre markedsføringsprocesser som du ikke selv styrer. Du vil formentlig blive overrasket!

3. Stories

Sidste år berettede vi om, at videomarkedsføring ville være en af de helt store digitale trends i 2018 – og minsandten om det ikke blev et af de altoverskyggende samtaleemner i 2018. Og så alligevel ikke helt …

For noget der i stedet tog fokus fra videomarkedsføring, var dens lillebror: Stories på sociale medier.

Stories blev for alvor introduceret til mediebilledet, da SnapChat lancerede funktionen tilbage i 2012 – men dengang så man ikke rigtig potentialet i dette YouTube-light format. Det gør man nu. For modsat professionel videomarkedsføring er stories både tidsbesparende og direkte engagerende. I stedet for de traditionelle annonceformater som du f.eks. ser på Instagram, så kan du med stories fortælle en mere personlig historie i en sammenblanding af billeder, lyd og video. Og alt dette foregår på en fuld skærm – hvor du med nuværende annonceringsmåder er begrænset til billedstørrelsen i et normalt feed. Du kan også engagere dine brugere direkte i de forskellige stories, på samme måde som vi allerede kender det fra almindelig annoncering på f.eks. Instagram og Facebook.

Hvorfor er stories anderledes, end hvad vi altid har kunnet gøre på YouTube og andre videokanaler? Det er det egentlig heller ikke – med en enkelt undtagelse. Denne annonceringsform foregår i dit feed. Det er dermed en lidt mere uformel og personlig kontakt, der bliver skabt med brugeren. Og det er der mange virksomheder, der hungrer efter at skabe.

“I dag ser folk mindre tv og mere digital video. I 2021 vil mobilvideo udgøre 78 % af den samlede mobildatatrafik.”

Instagram – IGTV

IGTV – Instagram tager stories seriøst

Med ovenstående citat indleder Instagram deres nyoprettede side, der præsenterer deres nyeste skud på stammen: IGTV. Essensen i IGTV er, at det er en udvidet form for stories. Et videounivers af stories, der har fået en udvidet tidsramme og en ny platform, der gør det mere intuitivt at se video på mobilen.

IGTV er Instagrams forsøg på at ramme ned i præcis dét segment af befolkningen, der engageres mere af video end normale statiske opslag og ønsker at blive præsenteret for en mere personlig og målrettet markedsføring – så basalt set alle forbrugere lige nu.

Men, men, men! YouTube, kongen af video, er selvfølgelig klar med et modsvar. Det er ikke offentliggjort præcis hvornår, men det siges, at YouTube er på trapperne med YouTube Reels – et stories-format på YouTube-kanaler, hvor populære personer kan poste hurtigere og mere personlige videoer til deres følgere, præcis som vi kender det fra Instagram og Facebook i dag. Den eneste forskel er dog, at mens Instagram har omkring 1 milliard aktive brugere, så er der over 5 milliarder mennesker, der ser video på YouTube – hver dag!

2019 bliver et år med skarp konkurrence omkring, hvem der kan erobre de video-glade unge. Det bliver også året, hvor vi synes, du skal sætte dig ned og lave en strategi for, hvordan du kan lave engagerende videoer. For det er dér, slaget skal slås, når kampen om de digitale brugere skal vindes.

BONUSTIP! ?

Med Stories Highlights på Instagram kan du gemme små historier om din virksomhed, nyheder eller guides, med værdifuld viden for målgruppen. Det kan motivere dine følgere til at vende tilbage til din profil for at søge inspiration – sådan gør du.

Find et kursus, der kan hjælpe dig med at blive klar til 2019!

RPA Kursus - Kursusfabrikken.dk
Videomarkedsføring kursus - kursusfabrikken.dk
SoMe manager - kursusfabrikken.dk
seo kursus - kursusfabrikken.dk

Nu er du (forhåbentlig) blevet lidt klogere på de Digitale Trends i 2019 – og måske har du fået inspiration til, og ikke mindst mod på, at gå ind i det nye år med en plan om at være first-mover på fremtidens markedsføring og digitale tendenser.

Vi ønsker dig en god jul og et dejligt nytår!

BONUSTIP! ?

Vidste du, at et stigende antal unge søger med emojis på Google? ? Prøv selv at sætte en ? -emoji ind i søgefeltet på Google, efterfulgt at den by du befinder dig i, og se en ny side af Google, du måske ikke kendte til. Måske det er tid til at optimere dine SEO-sider med emojis? – Kilde: SEMRush

Vil du modtage vores nyeste indlæg og guides direkte i din indbakke?