facebook1pximg
Kursusfabrikkens logo
Kontakt
Kursusfabrikkens blog

Digitale kompetencer er i høj kurs

Digitale kompetencer er i høj kurs

”Fremtiden er digital”, ”Digitale robotter overtager arbejdet” og ”Er du gearet til digitalisering?” er blot nogle af de overskrifter, der fylder ekstra meget i disse år.

Og det stiller nye krav til både virksomheder og ansatte.

Er du jobsøgende, er det digitale område derfor et godt sted at sætte ind. Og det gælder ikke bare ved job på digitale bureauer og i reklamebranchen.

Digitale færdigheder er i høj kurs – i stort set alle brancher.

Digitalisering forandrer virksomheder og hele brancher

Hvis der er en ting, der er sikkert, er det, at digitalisering er kommet for at blive. Det er der ingen tvivl om. Men hvad er digitalisering egentlig for en størrelse?

En undersøgelse fra Danmarks Statistik sidste år viste, at halvdelen af danskerne måtte lære nyt om it i 2018. Stop lige op og tænk over det.

Halvdelen – det er altså ret vildt!

Derudover oplevede hver fjerde beskæftigede også, at de inden for det seneste år har fået nye eller ændrede arbejdsopgaver som følge af ny software eller it-udstyr.

Digitalisering er langt fra begrænset til brancher inden for information og kommunikation, men påvirker også offentlig administration, undervisning, sundhed, transport osv.

I stort set alle brancher er de mest centrale barrierer for at arbejde med digitalisering og it-software manglende digitale kompetencer. Mange medarbejdere mangler nemlig indsigt i, hvad den digitale udvikling betyder for deres fagfelt.

Der bliver ofte talt om digitale kompetencer, uden at der bliver sat ord på, hvad det egentlig indebærer.

Hvad er digitale kompetencer? - og hvorfor har du tabt uden?

Den nemme løsning ville være at vende ryggen til. Simpelthen at ignorere den digitale udvikling og tænke, at den ikke er for dig. Men lad os for en god ordens skyld slå en ting fast.

Uden digitale kompetencer har du tabt.

Du kommer ikke uden om. Og det ville faktisk også være en skam. For digitalisering er ikke en hæmsko, der har til formål at gøre arbejdet besværligt og surt.

Tværtimod.

Det er en hjælp, så du kan udføre arbejdet endnu bedre.

Digitale kompetencer og digitalisering kan være mange ting, og derfor er det også svært at sige, præcis hvad det er.

Men lad os tage lidt eksempler.

Det kan f.eks. være, at du søger et job, hvor du skal tage imod bookinger og reservationer til en restaurant eller en svømmehal. Du har måske tidligere prøvet at tage imod disse over telefonen, men i dag forventer kunderne, at de kan booke online. Det kræver bl.a. en hjemmeside og et bookingsystem, der fungerer upåklageligt.

Det kan også være, at du søger arbejde i hjemmeplejen, hvor ny velfærdsteknologi som sensorer og vasketoiletter stiller nye krav til medarbejdernes kompetencer.

Eller måske du søger arbejde i det offentlige og skal tage dataunderstøttede beslutninger.

Et eksempel fra vores egen hverdag kan være digitale bøger. Hos Kursusfabrikken udarbejder vi bl.a. e-bøger, som kan downloades via vores hjemmeside. Ved download aktiveres et automatisk flow, der udsender personlige, målrettede mails med relevant materiale.

Kan du se et mønster? Digitalisering er alle steder.

Offentlige institutioner og små som store virksomheder går online og gør brug af nye digitale løsninger. Derfor er det også et godt sted at sætte ind, hvis du søger nye kompetencer i forbindelse med din jobsøgning.

Robotterne kommer, byd dem velkommen!

Digitalisering kræver tid. Det kræver tankekraft og indlæring. Men langt hen ad vejen er det også en kæmpe gevinst for dig og dit arbejdsliv.

Der er så mange eksempler på, hvordan digitalisering og nye værktøjer gør alting nemmere – og hurtigere. Det er især set med de nye software-robotter, der kan overtage trivielle og datatunge arbejdsopgaver – helt uden tastefejl.

Et eksempel fra vores hverdag er, at vi hos Kursusfabrikken udfører en række rutinemæssige handlinger i forskellige systemer i forbindelse med tilmeldinger til vores kurser. Vi kan her bruge software til at efterligne, udføre og effektivisere arbejdet for os.

Og det betyder selvfølgelig ikke, at hele administrationen bliver arbejdsløs, tværtimod.

Robotterne overtager de trivielle, tidsrøvende arbejdsopgaver, som medarbejderne typisk vil være glade for at slippe af med.

I stedet bliver det muligt at fokusere på at yde en høj kundeservice og at koncentrere sig om andre arbejdsopgaver. Opgaver, hvor robotterne ikke kan være med.

Vil du vide mere?

Er du blevet nysgerrig på digitalisering, og hvordan du kan udvikle dine digitale kompetencer?

Hos Kursusfabrikken har vi mange relevante kurser, som kan udvikle dine digitale kompetencer.

Det kan f.eks. være en 6 ugers uddannelse i Digital markedsføring eller vores RPA dagskursus.

Du kan også downloade vores spændende guides, bl.a. ”Den digitale værktøjskasse” og en lightudgave af ”Online markedsføring – Den store grundbog”.

God fornøjelse!

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS