Derfor kan du ikke undvære Power BI

Det kan være rigtigt tungt at arbejde med tal, data og rapportering, men det behøver det ikke at være!

Hvis du har de rigtige værktøjer og programmer at arbejde i, kan du tage din rapportering til nye højder.

Det er svært at komme uden om Power BI, når vi taler om rapportering og visualisering – og når først du har arbejdet med det og brugt funktionerne, er det svært at forestille sig, at du nogensinde har kunne klare dig uden.

Hvorfor skal du bruge Power BI?

Der er mange gode grunde til at bruge Power BI. Der er utallige funktioner i programmet, der vil gøre dit arbejde med databehandling, visualisering og rapportering væsentlig nemmere og mere effektivt.

Den absolut største fordel ved Power BI er, at det er ét samlet værktøj,
hvor du både kan behandle data, foretage analyser, lave flotte visualiseringer
og dele dashboards og rapporter med dine kolleger.

Med Power BI er det slut med at have data liggende flere forskellige steder, hente det ud og behandle det i Excel for så at importere det ind i et helt tredje værktøj for at lave visualiseringer.

Du laver ikke bare flotte visualiseringer af din data i Power BI.

Du kan også lave interaktive dashboards, hvor dem, du deler rapporterne med, kan klikke rundt på flere niveauer i dataene og udvælge de tal, de har brug for at se nærmere på.

Hvis du for eksempel arbejder med en webshop og har lavet et diagram over årets salgstal, kan du klikke på kortet og vælge det land, du er interesseret i at se data for i diagrammet.

Det betyder, at når du klikker på et land på kortet, ændrer tallene i de øvre diagrammer og grafer sig ud fra dit valg.

Power BI - Alle lande - Kursusfabrikken.dk

Her er alle lande valgt.

Her er Australien valgt. I søjlediagrammet fremgår det derfor, hvor stor en andel af de samlede ordrer, der er foretaget i Australien.

Power BI kan bruges på mange niveauer.

Det indeholder en række meget brugbare værktøjer til de helt tunge talknusere, der skal lave komplekse datamodeller. Men også til medarbejderen, der sidder med analyse og rapportering til virksomhedens ledelse.

Der er helt sikkert også noget at hente for marketing-folk, der har brug for et overblik over, hvordan kampagner, webshop m.m. udvikler sig.

Power BI indeholder mange af de samme funktioner til databehandling som Excel,
men med væsentlig bedre muligheder for at lave visuelt flotte rapporter.

Hold styr på Power BI begreberne

Desktop - Kursusfabrikken.dk

Et program, du installerer på din computer. Power BI Desktop indeholder de fulde muligheder for at transformere data, opsætte datamodeller, beregne ny data m.m. Derudover kan du lave en lang række af forskellige visualiseringer og interaktive rapporter, som du kan dele i din virksomhed.

Online - Kursusfabrikken.dk

Power BI website, hvor du også kan lave visualiseringer, rapporter og dele dashboards med dine kollegaer. Du kan ikke lave avanceret databehandling ligesom i Power BI Desktop. Mange arbejder kun med Power BI online, da det ofte dækker deres behov for at lave visuelt fængende rapporter.

Power BIs app, hvor du kan se de rapporter og dashboards, der er delt med dig. Det er især vigtigt for medarbejdere, som f.eks. butikspersonale og kørende sælgere, der ofte er væk fra deres computer. Med Power BI Mobile kan de nemlig løbende følge med i f.eks. salgstal.

Rapporter - Kursusfabrikken.dk

En samling af visualiseringer, der f.eks. kan fylde flere sider. Du kan både lave rapporter i Power BI Desktop og Power BI online. Rapporter giver ofte et detaljeret indblik i større mængder data eller information.

Dashboard - Kursusfabrikken.dk

En enkelt side, der samler visualiseringer fra flere forskellige rapporter. Du kan f.eks. lave et dashboard ved at publicere en håndfuld visualiseringer fra Power BI Desktop til Power BI online. Dashboards giver ofte et hurtigt overblik over et udvalg af en hel rapports data.

DAX - Kursusfabrikken.dk

En forkortelse for Data Analysis Expression. Det er et formelsprog, som bruges til at lave avanceret datamodellering i Power BI. Det kan sammenlignes med PowerPivot i Excel, men det rummer andre muligheder.

Sådan griber du arbejdet i Power BI an

Import - Kursusfabrikken.dk

1. Import af data

Du skal selvfølgelig have noget data hentet ind i Power BI, som du kan arbejde med. Du er hjulpet godt på vej, da der er en lang række datakilder, som Power BI Desktop som standard er sat op til at kunne forbinde med.

Du kan f.eks. hente data fra Excel, Google Analytics, Facebook, Zendesk, SurveyMonkey, tekstdokumenter, PDF’er og et stort udvalg af databaser. Med få klik har du forbundet Power BI Desktop til dine datakilder, og så er du allerede i gang med dit arbejde i Power BI.

2. Datamodellering

Her kan det blive rigtigt komplekst med transformation af data, relationer mellem datasæt og beregning af nye kolonner og tal i dine data, men det kan gøres på mange niveauer.

Hvis du ikke har behov for at bruge de avancerede værktøjer til datamodellering, som Power BI byder på, kan du simpelthen vælge at lade være og i stedet kaste sig over at omdanne det data, du har importeret, til flotte visualiseringer.

3. Visualisering

Nu skal du til at bringe din data til live i visuelt fængende grafer, diagrammer og dashboards. Der er et stort udvalg af visualiseringer i Power BI, så du kan vise dine data på lige præcis den måde, der formidler dit budskab bedst.

Du kan også tilføje logo til rapporterne, give brugeren mulighed for at indstille datointerval, lave faner og meget andet, der giver din rapport et unikt udseende.

4. Deling af dashboards og rapporter

Når dine rapporter og dashboards er sat op, skal de formidles videre til de rette personer i din virksomhed.

Power BI byder på forskellige måder at tildele adgang og dele rapporter og dashboards, så de rette personer får adgang til præcis de tal, som er relevante for dem.

Deling - Kursusfabrikken.dk

Find et kursus, der kan hjælpe dig med databehandling!

excel grundlæggende pivottabeller kursus - kursusfabrikken.dk
excel grundlæggende kursus powerpivot og power query - kursusfabrikken.dk

Vil du modtage vores nyeste indlæg og guides direkte i din indbakke?