facebook1pximg
Tlf: 61 66 76 28
kursusfabrikken logo
Kurser
search icon
Kursusfabrikkens blog

CV hjemmeside

CV hjemmeside

Hvis du er jobsøgende, er synlighed altafgørende, når du skal finde dit næste job. En god måde at præsentere sig selv på, og gøre sig ekstra synlig, er ved at oprette en CV hjemmeside.

Med dit CV på en hjemmeside kan du præsentere dig selv på en professionel måde, og du kan sætte linket på dine jobansøgninger.

Samtidig viser du kommende arbejdsgivere, at du er engageret, dedikeret og har en teknisk forståelse.

Vil du lave en CV hjemmeside? Vi hjælper dig i gang her.

1. Hvorfor skal du lave en CV hjemmeside?

Det er altid en god idé at starte din jobsøgning med at oprette et digitalt visitkort, som du kan linke til på andre sociale profiler og ved jobansøgninger.

Nu tænker du måske, at det bliver nødvendigt at kaste sig ud i kodning og avanceret webdesign. Det gør det heldigvis ikke.

Du kan lave et digitalt visitkort på mange måder, f.eks. gennem WordPress.

2. Drop de lange resumeer i ansøgningen

Hvis du vil oprette en CV hjemmeside, kan du med fordel bruge det populære CMS, WordPress.

Lyder det som en stor mundfuld? Det kan faktisk klares helt uden kodning.

WordPress er et brugervenligt og intuitivt CMS, hvor du kan komme langt med den rigtige skabelon – eller i WordPress-sprog: Det rigtige tema.

Med WordPress kan du opbygge din hjemmeside i det tema, du ønsker – og på den måde opnå et professionelt resultat.

WordPress har bunkevis af temaer at vælge imellem. Derfor er der selvfølgelig også en række kriterier, du skal være opmærksom på, inden du vælger dit tema. Du skal f.eks. være opmærksom på:

  • Responsivitet
  • Mulighed for at tilkoble SEO plugin
  • Page Builder
  • Support
  • Ratings
  • Osv.

Hvis du vil have hjælp til at finde det rigtige tema, kan du læse vores tema-guide her!

3. Hvordan laver man en hjemmeside i WordPress?

Hvis du vil oprette dit CV på en WordPress side, kan det faktisk gøres ganske simpelt. Især hvis du kommer sikkert fra start.

Vi har udarbejdet materiale til WordPress, der kan hjælpe dig i gang med det samme. Se f.eks. vores blogindlæg: "Sådan laver du en hjemmeside" eller download vores miniguide til WordPress her.

Her vil du kunne læse om og få hjælp til både:

  • Indstillinger og design i WordPress (både frontend og backend)
  • Opbygning af en WordPress-hjemmeside
  • De første vigtige indstillinger, og hvad du skal starte med
  • Og meget mere…

Med vores guides kan du komme i gang med at opbygge en CV hjemmeside med det samme.

Men hvad skal der være på hjemmesiden?

billede - et eller flere

Der er selvfølgelige nogle standardelementer, der vil være relevant at inddrage for de fleste. Det kan f.eks. være et professionelt portrætbillede. Men her behøver du ikke at nøjes med ’det flade motiv’.

Skab bevægelse og blikfang med en kort video, eller flere billeder der skifter. I modsætning til det klassiske CV kan du udnytte, at formatet her giver mulighed for interaktion og bevægelse.

Kontaktoplysninger

Vælger du at udvikle en hjemmeside, åbner det også op for, at din jobsøgning vil nå bredere ud. Det er langt nemmere (og inspirerende) for andre – og for dig selv – at dele et link til en hjemmeside, frem for et CV i papirformat.

Derfor er det også vigtigt, at du husker at tilføje kontaktoplysninger, så potentielle arbejdsgivere let kan komme i kontakt med dig. Hvem ved? Måske en deling af hjemmesiden på LinkedIn kan føre til, at du finder din næste arbejdsplads gennem dit netværk.

God struktur

På et klassisk CV vil du typisk lave en tidslinje for at opsummere relevant erfaring og ansættelser. På en hjemmeside kan du gøre det endnu nemmere for kommende arbejdsgivere at sortere i informationerne.

Du kan f.eks. lave kategorier, der matcher bestemte erfaringer, eller du kan linke til og uploade udtalelser, eksempler på arbejdet osv.

Du bør udnytte dybdemulighederne i en hjemmeside, så du stiller alle relevante informationer til rådighed – på en overskuelig måde.

Vis hvad du kan

I mange brancher vil jobsøgende have udarbejdet en masse materiale, billeder, dataanalyser eller lignende, som tydeligt kan illustrere deres færdigheder.

Søger du f.eks. job som grafiker, vil det være oplagt at vedlægge noget af det materiale, du tidligere har udarbejdet. Har du designet plakater, redigeret billedmateriale og layoutet en bog, er det ikke så nemt at sende de tunge filer med din ansøgning.

Derfor er det oplagt i stedet at inkorporere materialet på en hjemmeside, hvor du kan vise alt dit materiale frem – selvfølgelig på en overskuelig og søgbar måde.

Vil du have nye kompetencer?

Hvis du er jobsøgende, har du mulighed for at få en 6 ugers uddannelse gennem din a-kasse eller dit jobcenter.

Har du spørgsmål til det praktiske? Vi sidder klar til at hjælpe dig med det hele! Kontakt os her!

Du kan også se vores spændende 6 ugers uddannelser lige her!

Digital markedsføring
E-handel
Kommunikation i praksis
Sociale medier - SoMe Manager

Del siden med dit netværK

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS