facebook1pximg
Tlf: 61 66 76 28
kursusfabrikken logo
Kurser
search icon
Kursusfabrikkens blog

Brug dit netværk

Brug dit netværk

Flere og flere oplever at få tilbudt et job gennem deres netværk. Og det er der mange fordele ved – både for medarbejderen og for virksomheden.

Hvis du er ledig, er det derfor en virkelig god idé at få aktiveret dit netværk og få gjort opmærksom på, at du søger efter et job. Hvem ved, måske er det netop det, der fører til dit næste job?

Men hvordan gør du egentlig det i praksis?

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du bedst muligt aktiverer dit netværk og udnytter de muligheder, du har lige ved hånden.

Få styr på, hvordan du bruger dit netværk på LinkedIn. Find den fulde guide her!

find job sociale medier

Det nære netværk

Det lyder måske banalt, men ikke desto mindre kan det være en god idé at sætte tid af til at undersøge, om du har en gylden mulighed lige ved hånden.

Du har formentlig styr på, hvor dine venner og din familie arbejder. Men kunne de have en kæreste/fætter/moster osv., der arbejder lige der, hvor du drømmer om?

Vær ikke bange for at tage kontakt og spørge om hjælp – folk vil helt sikkert gerne give en hjælpende hånd. Især når der er en god relation.

LinkedIn - Dit professionelle netværk

Hvilket bedre sted at starte med at aktivere dit netværk end på LinkedIn, der efterhånden har udviklet sig til at være en af de største spillere inden for online jobsøgning?

Når du har opbygget og optimeret din LinkedIn-profil, kan du påbegynde arbejdet med at udvide dit netværk. Det kan du gøre på flere måder. Du kan f.eks.:

  • Tilføje et ”badge”
  • Skrive statusopdateringer
  • Finde og følge virksomheder
  • Deltage aktivt i grupper og netværk
  • Bruge funktionen ”Hvem finder dig – og hvordan?”
  • Følge op på invitationer og profilbesøg
  • Skrive indlæg
  • Bruge LinkedIns jobbank

I vores guide til LinkedIn kan du dykke ned i hvert enkelt punkt og blive klogere på, hvordan du kan bruge dit netværk i din jobsøgning.

Nedenfor vil vi fremhæve nogle af de mest oplagte muligheder og vise, hvordan du bruger dit netværk på LinkedIn i din jobsøgning.

Skriv statusopdateringer på LinkedIn

Det kan være en god idé at skrive statusopdateringer for at fortælle dit netværk, hvad du er i gang med, og hvad du leder efter.

Ved at fortælle dit netværk, hvad du leder efter, og hvad du arbejder på, inviterer du netværket til at hjælpe med muligheder og ideer.

Det er også en god idé at være aktiv ved andres statusopdateringer, så du bliver synlig flere steder på LinkedIn. Du kan f.eks. ønske tillykke med nye jobs, svare på forespørgsler, tagge relevante personer i dit netværk og dele arrangementer.

Find og følg virksomheder

Hvis du gerne vil sende uopfordrede ansøgninger til relevante virksomheder, er LinkedIn et godt sted at starte.

I menulinjen på LinkedIn kan du søge efter virksomheder direkte i søgefunktionen. Det kan være en god idé at undgå de virksomheder, der ligger i toppen af listen, da det typisk vil være store virksomheder, der i forvejen får rigtig mange uopfordrede ansøgninger.

Begynder du derimod at gå længere ned ad listen, vil du finde en masse virksomheder, du formentlig aldrig har hørt om.

Husk at gøre dit hjemmearbejde ordentligt, inden du udsender dine uopfordrede ansøgninger. Besøg hjemmesiden og lær virksomheden at kende, inden du forsøger at skabe kontakt.

Når du skal søge efter virksomheder, vil du få flere muligheder for at forfine/filtrere din søgning. Du kan blandt andet søge ud fra beliggenhed, jobmuligheder, størrelse, branche m.m.

Når du har fundet relevante virksomheder, anbefaler vi, at du begynder at følge deres virksomhedssider.

Ved at følge virksomhedssider får du adgang til de nyeste opdateringer, medarbejdere samt eventuelle jobopslag. Hvis du kan bidrage konstruktivt med kommentarer på en virksomheds opdateringer, er det også en måde, du kan gøre dig positivt bemærket på.

Find vej til virksomhederne - Brug dit netværk

Når du har fundet frem til en virksomhed, du gerne vil søge hos, er det en god idé at indsamle viden om virksomheden – også ift. hvad du skal slå på i en evt. ansøgning.

På virksomhedssider på LinkedIn vil du i højre side kunne se, hvordan du er forbundet med ansatte i virksomheden. Brug oplysningerne til at skabe kontakt til relevante personer i dit netværk.

Det er vigtigt at huske på, at dit netværk ikke vil kunne skaffe dig jobbet. Men du kan bruge den viden, du kan få fra netværket, til at være målrettet og skille dig positivt ud.

Vil du vide mere om, hvordan du kan bruge dit netværk i din jobsøgning? Hent vores guide her!

Bliv klar til dit næste job - tag et 6-ugers jobrettet kursus

Digital markedsføring
E-handel
Sociale medier - SoMe Manager
Kommunikation i praksis

Del siden med dit netværK

Seneste udgivelser på Kursusfabrikkens blog
Kursusfabrikken ApS